Medi ambient

Àsia

Almenys quatre milions d’afectats per inundacions a Bangladesh

El nord-oest del país asiàtic pateix les pitjors riades dels últims 20 anys

Un districte ha perdut la connexió amb la resta del país amb totes les carreteres anegades

Les autoritats de Bangladesh han mobilitzat aquest divendres l’Exèrcit per rescatar les víctimes de les pitjors inundacions del monsó que ha viscut el país en les últimes dues dècades, i que han afectat almenys quatre milions de persones a dos districtes del nord-oest, que limiten amb l’Índia.

“Monitorem la situació les 24 hores del dia, els districtes de Sylhet i Sunamganj estan completament inundats. L’exèrcit ha estat cridat a auxiliar l’administració civil”, ha explicat a Efe el secretari del ministeri de Gestió de Desastres, Kamrul Hasan.

Davant la magnitud de les inundacions, les autoritats han obert centenars de refugis per evacuar les víctimes i han hagut de tancar l’únic aeroport internacional de la regió de Sylhet, on almenys quatre milions de persones s’han vist afectades, segons el cap administratiu del districte, Muhammad Mosharraf Hossain.

El districte de Sunamganj ha perdut tota connexió amb la resta del país després que totes les carreteres han quedat submergides. Més de dos milions de persones han perdut l’accés a la xarxa elèctrica des de la matinada.

“La nostra comunicació amb Sunamganj ha col·lapsat completament. El sistema de subministrament d’energia també ha fallat, ja que les dues subestacions d’energia estan inundades”, ha assenyalat el comissionat adjunt de Sunamganj, Debojit Singha.

“Gairebé el 95% dels habitants del districte han resultat afectats. No hem vist inundacions d’aquesta magnitud en aquesta àrea en els últims 20 o 22 anys”, ha afegit.

No obstant això, Singha ha precisat que no han rebut notícia de cap defunció.

Aquestes inundacions són conseqüència de l’excés de pluja que ha caigut a la curs superior dels rius, al seu pas per l’Índia, ha comentat el cap del Centre de Pronòstic i Alerta d’Inundacions, Arifuzzaman Bhuiyan.

L’expert adverteix que és poc probable que la situació millori en els pròxims dies perquè no hi ha senyals que la pluja minvi.

Situat en el gegantí delta del Ganges, amb poca elevació sobre el nivell de la mar i amb una cinquena part del seu territori solcat per rius i afluents, Bangladesh acostuma a patir inundacions cada any entre maig i setembre quan arriben les pluges monsòniques, que causen centenars de morts i milions d’afectats.

L’últim d’aquests episodis va passar al maig, quan almenys 74 persones van morir i milions es van veure afectades per les fortes pluges que van afectar el nord i l’est de l’Índia i Bangladesh.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona