Medi ambient

Un informe conclou que el ramal de la MAT no és necessari a Riudarenes

Redactat a petició de la Diputació de Girona, dona alternatives per connectar la Costa Brava sud

Proposa que es doni energia al TAV des de la Farga

El ramal de la línia de molt alta tensió (MAT) que Red Eléctrica de España (REE) promou a la Selva no és necessari al tram de Riudarenes, segons un informe encarregat pel Consell d’Iniciatives Locals pel Medi Ambient (Cilma) i la Diputació de Girona. Aquest estudi proposa desmuntar la subestació de Riudarenes i traslladar-la a la Farga. Des de REE ja van explicar que estudiarien alternatives al ramal aeri de la MAT a Riudarenes, però deixant clar que cal una línia al territori.

L’informe, encarregat al despatx Most Enginyers, adverteix que, en el moment de redactar-lo, no s’ha disposat de la informació necessària quant a la demanda elèctrica de la zona per poder plantejar una alternativa. Però, pel que fa a la subestació de Riudarenes –que, ara per ara, no disposa d’alimentació d’energia–, l’informe proposa traslladar-la a la Farga, ja que serà des d’aquest punt que s’alimentarà el TAV.

El treball assenyala específicament que la nova subestació de la Farga “és tan propera al traçat del TAV que fins i tot permetria alimentar-lo sense ni tan sols aixecar una nova línia de 400 o 200 kV, ja que es podrien connectar els transformadors de tracció del TAV directament a les barres de 400 kV”, remarca el document. L’informe, però, és conscient de la necessitat energètica del territori, atès el creixement que s’hi espera els propers anys. Per això aposta per produir energia renovable, que s’haurà de procurar instal·lar tan localment com sigui possible tenint en compte els punts de consum.

El Ministeri de Transició Ecològica (Miterd) ja va desestimar les al·legacions presentades pel territori al ramal de la Selva de la línia de molt alta tensió que es preveu construir entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes, i va incloure aquesta infraestructura en el pla de desenvolupament de la Xarxa de Transport d’Energia Elèctrica 2021-2026, que va publicar el 22 de desembre passat. Contra la totalitat d’aquest pla es van presentar arreu de l’Estat 2.655 al·legacions, de què un 64% –més de 1.700– contra el ramal i la subestació de Riudarenes i s’hi incloïen les de 24 administracions locals gironines i la Diputació de Girona, a més d’entitats com ara Naturalistes de Girona, Ecologistes en Acció de Catalunya, Fundació Emys, Arran de Terra i Selvans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona