Medi ambient

Medi Ambient

La Moixina més sentimental

El naturalista, geògraf i exregidor a Olot Miquel Macias analitza en un llibre aquest paisatge amb aportacions personals

Tots els beneficis es destinaran a un programa de Càritas

Un llibre sobre la Moixina d’Olot no seria cap gran novetat si només tractés el paisatge d’aquest espai, que és una de les àrees naturals més emblemàtiques de la ciutat. A La Moixina, una geografia emocional, el seu autor, el naturalista i graduat en geografia Miquel Macias, que també havia estat regidor d’ICV i d’Alternativa per la Garrotxa a Olot i Santa Pau, segueix un nou mètode d’anàlisi geogràfica d’aquest entorn. Ell mateix explica que aquest nou corrent és una mirada de base geogràfica, el mètode és geogràfic, però adaptat als corrents culturals i, sobretot, al paisatge sentimental de l’autor. De fet, Macias no amaga que, en el fons, és un homenatge al seu pare, amb qui solia anar a passejar per la Moixina de petit, i altres membres de la seva família, com ara el tiet i pessebrista Manel Traité i la tieta Maria. A més, Miquel Macias té el seu lloc de feina al molí de la Moixina, on és un dels responsables del centre de reproducció de crancs de riu autòctons. “Soc geògraf i em sentia compromès amb un nou corrent que vol entendre el paisatge a través de l’ecologia, un nou corrent fins ara no gaire desenvolupat”, afirma. I hi afegeix: “És un exercici pràctic de geografia.” El llibre és també una història de la Moixina artística i literària i, per això, inclou les mirades de 52 artistes i fins a un total de 231 que ho han fet des d’altres disciplines, sobretot la literatura.

Macias insisteix en l’homenatge al seu pare per la mirada subjectiva sobre la Moixina que li va transmetre de petit i també el compromís amb el territori i la seva gent. No en va, tots els diners de la venda del llibre, després de sufragar despeses, seran per al programa Fem Comunitat, de Càritas Garrotxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona