La majoria de CAP de les comarques gironines no tenen llum, els hospitals suspenen visites i els de Palamós i Blanes, operacions

Dels CAP de les 41 ABS de la Regió Sanitària Girona, dotze funcionen amb normalitat però la resta no disposen de llum ni telèfon, tot i que presten els serveis d'atenció continuada. El Departament de Salut fa gestions amb les companyies elèctriques per proveir de grups electrògens tan aviat com sigui possible els centres que presten servei d'urgències.

L'Hospital de Palamós funciona amb grups electrògens i té assegurat el subministrament de combustible. L'Hospital ha desprogramat les consultes externes i les intervencions quirúrgiques programades. A l'Hospital de Santa Caterina de Salt funciona amb normalitat, tot i que s'han desprogramat visites de consultes externes. Els Hospitals de Blanes i Calella han desprogramat les intervencions quirúrgiques i funcionen amb grup electrògen.

L'Hospital Sant Jaume d'Olot, l'Hospital de Campdevànol i l'Hospital de Figueres funcionen amb normalitat. L'hospital Trueta de Girona està treballant gairebé amb total normalitat després del temporal de neu d'ahir, i només presenta problemes la línia telefònica, que funciona de manera irregular. L'electricitat està abastida per la planta de cogeneració pròpia, de manera que no hi ha diferència amb el subministrament habitual per xarxa. A hores d'ara, l'activitat assistencial funciona al 100% i s'atenen tots aquells pacients que hi van. Amb tot, les consultes externes del Centre d'Especialitats Güell de la mateixa ciutat han hagut de ser anul·lades per manca d'electricitat. Tots els pacients que avui tenien programada visita es reprogramaran properament.

Durant el dia d'ahir, des del mateix centre es van coordinar les altes i el trasllat a domicili juntament amb el Consorci del Transport Sanitari de Catalunya d'aquells pacients que viuen en zones on hi havia millors comunicacions.

Als pacients que tenien tractaments ambulatoris se'ls va gestionar l'allotjament en un hotel proper a l'Hospital, tot i que alguns d'ells es van estimar més quedar-se al mateix centre sanitari. Des del Trueta s'ha acollit i garantit l'aliment tant a aquests pacients i els seus familiars com els professionals que van haver de fer nit al centre. La cafeteria ha funcionat durant tota la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona
societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
educació

El lleure educatiu alerta que l’ACA els limita les acampades

barcelona
SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta mesures contra la sequera

GIRONA
societat

Activen la prealerta del pla Inuncat a les conques del Siurana i el Baix Ebre

Barcelona
OLOT

L’Oncolliga dona 8.000 euros a l’Hospital d’Olot per comprar tres lliteres

OLOT
societat

Terrassa dedicarà la propera edició de la Fira Modernista a Lluís Muncunill

Terrassa
Societat

La multireincidència, en el punt de mira del pla de seguretat

Barcelona