ICV proposa, sense èxit, que declarin les hortes de Banyoles bé cultural

Els dos grups de l'equip de govern (CiU i PSC) van impedir en el ple d'ahir que prosperés una moció d'ICV, a l'oposició, demanant que l'Ajuntament sol·liciti a la Generalitat, un cop fet un estudi multidisciplinari, la declaració de les hortes de sota monestir bé cultural d'interès nacional (BCIN). L'altre grup de l'oposició, ERC, sí que hi va donar suport. L'equip de govern va coincidir amb ICV que cal protegir la zona, però els seus portaveus van assenyalar que l'eina adient per fer-ho era el pla especial que s'ha començat a elaborar. El document –van recordar– posteriorment s'integrarà en el nou pla general que es preveu anar redactant en els pròxims anys.

En la moció, el grup ecosocialista sosté que aquesta àrea de la ciutat no té només valors ecològics i paisatgístics, sinó que també en conté d'històrics i culturals, ja que al costat dels horts hi ha els recs i altres infraestructures relacionades amb l'aigua, com ara rentadors, cadiretes i bagants, que configuren un patrimoni de gran valor. L'àrea de sota monestir està tipificada com a urbanitzable i és l'única gran reserva de terreny que queda a Banyoles per créixer urbanísticament. La preocupació pel futur dels horts va impulsar una sèrie d'entitats a crear una plataforma per mirar de protegir-los. També el ple municipal, el juny de l'any passat, va fer una al·legació al pla director comarcal perquè en el futur document es protegeixi aquell espai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.