Iniciativa critica que Castelló no haja signat el protocol de promoció del valencià impulsat per l'AVL

El membre de l'executiva local d'Iniciativa a Castelló, José Pedregosa, ha criticat hui que l'Ajuntament de Castelló no s'haja adherit al protocol de col·laboració i coordinació en matèria de normalització del valencià entre les entitats locals, les mancomunitats, la Conselleria d'Educació i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Pedregosa ha recordat que sí que ho han fet altres municipis governats també pel PP com Benicarló, Borriana, Nules, Almassora, Vila-real i Peníscola —fins a 54 a tot el País Valencià— i ha manifestat que «Castelló continua sent un illot antivalencià, d'una administració que menysprea la llengua pròpia».

L'objectiu del protocol és establir relacions d'intercanvi entre les diverses institucions per promoure la creació de més oficines amb què dinamitzar l'ús oficial i social de la llengua. Sobre això, Pedregosa ha afirmat que aquest protocol «esdevé un simple acte simbòlic», però considera que l'absència de la capital de la Plana és ben eloqüent. «El PP relega l'ús de la llengua pròpia a esferes testimonials i és difícil veure cap actuació o acte administratiu en la llengua autòctona, on ni el mateix alcalde mai no s'expressa en altra llengua que no siga el castellà», ha expressat. «Dins d'aquesta lògica, entra que no es demane cap requisit lingüístic ni titulació a les places de tècnic en la matèria que es convoquen, o que es dediquen a llançar propostes absurdes com la Ciudad de las Lenguas per a ensenyar el castellà a estrangers, però en cap cas el valencià», ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.