Societat

La Diputació recomana fer lloc al cementiri de Guardiola

Un inventari detalla que l'espai disposa de 543 nínxols

L'alcalde diu que són suficients per uns quants anys

El cementiri de Guardiola de Berguedà disposa de 543 unitats d'enterrament i una superfície de 271 m². Així ho detalla un inventari realitzat en les darreres setmanes per la Diputació de Barcelona, que recomana al municipi alliberar més places per cobrir les necessitats de la població dels pròxims anys.

Malgrat tot, l'alcalde del municipi, Josep Lara, ha subratllat que “anem molt bé de llocs” i no hi haurà cap tipus d'ampliació de l'equipament en els pròxims anys. De fet, Lara ha explicat a aquest diari que ja s'hi van construir 20 places noves fa relativament poc i, de moment, “estan pràcticament totes buides”. Les dades justifiquen els arguments de l'alcalde: Guardiola té en el dia d'avui unes 900 persones empadronades i, segons la Diputació, el cementiri disposa de més de 500 unitats d'enterrament. “No patim en absolut, ni ho haurem de fer en els pròxims anys”, ha dit l'alcalde guardiolenc.

Dades digitalitzades

L'inventari de la Diputació de Barcelona és una eina que ha de servir de suport per a la gestió del cementiri. L'estudi ha permès passar totes les dades dels llibres de registre que s'utilitzaven fins ara a una base de dades digital. També s'han pogut identificar les dades que no estan al dia, que s'han posat al corrent, i s'ha analitzat el compliment de la normativa vigent.

En aquest sentit, l'estudi determina que, per tal de tenir l'inventari al dia, caldria dur a terme diverses accions, com ara actualitzar i revisar els titulars que són difunts, posar al dia totes les dates i terminis de les concessions i actualitzar dates d'inhumacions de difunts. El cementiri, a més, no disposa de reglament, per la qual cosa la Diputació recomana redactar-ne un.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia