Societat

Rasquera clama per recuperar l'únic caixer, inactiu des de fa tres mesos

Un centenar de veïns es manifesten per exigir solucions al BBVA

El consistori amenaça de retirar els comptes si no s'activa en 48 hores

“No pot ser que ens vegem obligats a llogar un taxi per poder anar a cobrar la pensió.” Francesc Garrido té 95 anys i, com la resta de veïns de Rasquera (Ribera d'Ebre), des de fa tres mesos s'ha de desplaçar una quinzena de quilòmetres, a Móra d'Ebre o el Perelló, per treure diners en efectiu. Des de fa tres mesos, l'únic caixer del poble, del BBVA –abans Catalunya Caixa–, està fora de servei.

En una protesta ajornada per l'amenaça de pluja de dilluns, un centenar de veïns es van concentrar ahir davant del caixer per reclamar solucions. El consistori va més enllà: “Si en 48 hores, cap responsable del BBVA ha donat cap explicació pública, real i creïble als clients i al poble, proposem com a mesura de pressió anul·lar els comptes que hi té l'Ajuntament i animar la gent a treure els fons de l'entitat”, va clamar ahir el primer tinent d'alcalde, Joan Pellisa, durant la lectura del manifest i davant d'uns veïns que, fins i tot, van llançar ous al caixer.

Problema de línia

Els veïns qualifiquen de “vergonyós” haver d'acudir a familiars o a un servei de taxi. Encara consideren més “vergonyoses”, però, les darreres maniobres de l'entitat financera. Dilluns a la tarda uns operaris van retirar els cartells que havien enganxat al caixer, el van netejar i el van engegar. Ahir al matí, hi van estar treballant. Fonts de l'entitat asseguren que es tracta d'un problema amb la línia telefònica i que ja fa setmanes que han demanat que es resolgui. Rasquera té una població d'uns 800 habitants, una cinquantena més grans de 85 anys.

LA FRASE

No pot ser que ens vegem obligats a llogar un taxi per anar a cobrar la pensió
Francesc Garrido
veí de rasquera

LA XIFRA

819
habitants
té el municipi de la Ribera d'Ebre, segons les dades de l'Idescat.

Problemes d'una entitat a l'altra

Els problemes van començar quan el caixer encara era de Catalunya Caixa. Amb la fusió, va estar sense diners un temps i, després del canvi, ja no ha tornat a funcionar. Els comerços se senten perjudicats i els veïns lamenten que han anat perdent serveis des de l'antiga Caixa Tarragona. El nou caixer ja no acceptava llibretes i, per tant, molts es van veure obligats a fer-se targeta, fet que augmenta els costos en comissions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia