Societat

El vent bufa amb força a les comarques gironines i a punts d'alta muntanya

Les ratxes freguen els 100 km/h a l'Alt Empordà, la Garrotxa i la Selva

Els Bombers fan 17 sortides per les ventades

Les fortes ratxes de vent han superat els 100 km/h aquest dissabte en diversos punts d'alta muntanya i s'han notat també amb força a l'Alt Empordà, la Selva i la Garrotxa. Protecció Civil manté activada la prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort vent el cap setmana i per les afectacions que se'n puguin derivar.

Aquest matí els cops de vent han fregat els 100 km/h en diverses poblacions de la Garrotxa i la Selva, dues comarques poc habituades al vendaval. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i de les estacions de Meteoclimatic, destaquen registres com els 93 km/h de Sant Feliu de Pallerols, els 90 km/h d'Olot, els 85,7 km/h d'Anglès o els 81 km/h de la Vall d'en Bas.

Al migdia s'han registrat cops de 100 km/h al Santuari de Queralt (BergAngluedà); de 99 km/h a Portbou; 85 km/h a Anglès (Selva) i de 85 km/h a Molló (Ripollés), segons les observacions del Meteocat. En algunes estacions d'alta muntanya els cops de vent encara han estat més forts, com en el cas d'Ulldeter (115 km/h) i la Tosa d'Alp (106 km/h).

Incidències per caiguda d'arbres i branques

Els Bombers de la Generalitat han fet un total de 17 sortides derivades dels efectes del vent, la majoria a les comarques gironines. Les actuacions, cap d'elles greu, han estat per la caiguda d'arbres, branques o elements del mobiliari urbà a la via pública i sanejaments de façanes.

La carretera C-63 ha estat tallada durant unes dues hores al seu pas per Sant Feliu de Pallerols per la caiguda d'un arbre. L'avís de la incidència s'ha rebut a les 07.27 hores al quilòmetre 59 de la C-63, a la zona de l'Estació. Un arbre de grans dimensions ha caigut per la ventada de ponent i ha blocat la circulació de vehicles. Una dotació dels Bombers ha treballat per retirar-lo i la via s'ha pogut reobrir passades les deu del matí.

D'altra banda, la carretera BV-4024 continua tallada entre Guardiola de Berguedà i el Coll de Pal per congestes i l'efecte torb.

Treva fins diumenge al migdia

Aquest dissabte el vent va a la baixa respecte d'ahir però es preveu que a partir de demà al migdia el fenomen es reforci i pugui afectar a tot Catalunya –inclosa l'àrea metropolitana de Barcelona i el seu entorn–, excepte algunes comarques de Girona.

Les ratxes de vent podran superar els 90 km/h, sobretot a partir de demà a la tarda i fins dilluns a primera hora del matí, especialment a les cotes altes del Pirineu.

Protecció Civil recomana estar atents a les prediccions meteorològiques i extremar les precaucions sobretot en les activitats de muntanya del cap de setmana i també en la mobilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia