Societat

Creix l'interès a la Selva per instal·lar càmeres de seguretat

Una quinzena de municipis veuen de bon ull que el Consell faci una licitació conjunta de vigilància

Un expert en anàlisi intel·ligent de vídeo presenta un programa als batlles de la comarca

Una quinzena de responsables municipals de la Selva han expressat al Consell Comarcal la voluntat d'instal·lar càmeres de seguretat al seu municipi. Així ho han fet saber a l'ens presidit per Salvador Balliu, que preveu fer una licitació conjunta el 2017 per instal·lar els dispositius als municipis que ho vulguin.

El regidor de Vilobí i conseller comarcal Quim Vivas (Independents de la Selva) ha dut la interlocució amb els ajuntaments interessats en un sistema compartit de seguretat i amb representants d'empreses del sector i dels Mossos d'Esquadra. Vivas admet que els consistoris de Vidreres, Maçanet de la Selva, Sils, Caldes i Riudarenes li han fet saber l'“interès en ferm” en el nou sistema de vigilància, però que hi ha una desena més veuen de bon ull treballar plegats per ampliar “la percepció de seguretat”, en paraules d'ahir a la tarda de l'alcalde de Sant Julià del Llor i Bonmatí, Marc Garcia (Independents-Acord Municipal).

La preocupació dels responsables locals per la seguretat va quedar palès ahir en la sessió del consell d'alcaldes a la seu de l'arxiu comarcal, a Santa Coloma. Vivas explica que el Consell demanarà als ajuntaments que detallin quines són les necessitats amb vista a una licitació conjunta. Això permetria abaratir els costos i estalvia tràmits administratius als consistoris.

Comptabilitat

Vivas ha explicat que pretenen tenir un sistema “de comptabilitat entre els municipis, i que tots puguin accedir a la informació [recollida]”. La iniciativa és de més difícil aplicació en els pobles que no disposen de policia local.

Abans dels fets

El Consell Comarcal va convidar un expert en anàlisi intel·ligent de vídeo i de reconeixement de matrícules, que va presentar un programa que permet la lectura de plaques en marxa a la via pública. Segons va assenyalar a aquest diari, “el sistema ajuda a prendre decisions abans que l'objecte no desitjat aparegui”, sosté el responsable, que hi afegeix que s'han de tenir en compte els tràmits legals. Segons va presentar ahir l'expert als batlles de la comarca, el 80% dels fets delictius que tenen comptabilitzats estan associats a un vehicle.

En la sessió del consell d'alcaldes d'ahir, hi havia, entre d'altres, els alcaldes o alcaldesses de Vilobí d'Onyar, Tossa de Mar, Arbúcies, Maçanet de la Selva, Sils, Riudarenes, Massanes, Riudellots de la Selva, Amer, Anglès, Breda, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Sant Hilari Sacalm, Sant Feliu de Buixalleu, Brunyola i Susqueda. No hi van poder ser els batlles Miquel Lupiáñez (Blanes), Jaume Dulsat (Lloret) i Joan Martí (Santa Coloma de Farners).

LA XIFRA

80
per cent
dels fets delictius estan associats a un vehicle, va exposar l'expert en seguretat als alcaldes de la Selva

Trenta-dos milions de pressupost

A banda de la instal·lació de càmeres, la sessió d'ahir del consell d'alcaldes va servir perquè els responsables de l'ens presentessin, entre d'altres aspectes, el pressupost del Consell per al 2017 i exposessin els canvis en el reglament del servei d'acollida d'animals de la Selva. El Consell hauria d'aprovar dimarts que ve el pressupost (32.527.556,51 euros), amb un increment del 23,60% respecte del 2016, segons informa.

En la previsió d'ingressos, el Consell calcula que invertirà 146.409,98 euros i que la majoria d'ingressos (25.153.033,07) provindran de transferències corrents. L'ens tindrà el 2017 un nou servei telefònic d'atenció als usuaris. L'ens, encapçalat per CiU, Independents de la Selva i PSC, també gestiona el patronat del castell de Montsoriu, que tindrà 93.564.000 euros de pressupost i participa en el Consorci del Ter Brugent (203.551,40 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia