Administracions

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

L’alcalde, Jordi Masquef, ho admet avui en el plenari i diu que s’ha contactat amb la direcció per revertir-ho

De moment no és una decisió ferma, ni oficial, i formaria part d’un pla global

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef (Junts), ha admès en el plenari d’avui –a pregunta d’ERC– que el grup Inditex valora tancar dues de les quatre botigues que té a la ciutat. Masquef ha explicat que ja s’han posat en contacte amb els directius del grup amb la intenció de mirar de revertir-ho, si finalment aquesta és la intenció. “Pel que sabem no és una decisió definitiva i, en tot cas, formaria part d’un pla de reorganització del grup a tot l’Estat”, ha explicat l’alcalde.

Segons ha pogut saber aquest diar més enllà del que s'ha dit en el plenari, Inditex té a Figueres quatre establiments: Masssimo i Pull&Bear, Zara i Stradivarius, i les que estudia tancar són les dues darreres. També és cert, i segons les primeres informacions, que aquesta decisió encara no és oficial i, fins i tot, encara no s’hauria comunicat a les parts. Darrerament, moltes d’aquestes marques estan valorant apostar per uns establiments amb un mínim de m². Això comportaria que molts nuclis antics no compten amb locals que els reuneixin.

El ple d’ahir va ser important perquè va permetre a l’equip de govern debatre el pla de sanejament.

Sense retallades

En aquest sentit, ja es compta amb el vistiplau de la Generalitat per aplicar-lo pròximament. El pla hauria de finalitzar el 2026. El govern de Junts l'ha aprovat amb l’abstenció dels grups a l’oposició (PSC, ERC CUP, PP i VOX). L’alcalde, Jordi Masquef, ha volgut deixar clar que aquest s’aplicarà sense dur a terme retallades pressupostàries i que, en tot cas, s’apostarà més que mai per “la bona gestió”. Tampoc es preveu incrementar l’IBI, sempre que no sigui necessari; encara més, l’objectiu “és que la durada sigui inferior a la prevista”. Aquesta situació s’ha donat arran d’uns romanents de tresoreria negatius; un desajust de 800.000 euros que s’enfila fins als 3,9 milions negatius, si s’hi apliquen els ajustos que marca la Unió Europea pel que fa a la comptabilització d’ingressos o subvencions no rebudes, entre d’altres. Els grups del PSC i ERC, que havien format part del govern anterior, han fet una intervenció conciliadora, però posant en relleu que la situació que ho ha provocat en cap cas es va donar arran d’un una mala gestió.” La situació és greu –ha dit Pere Casellas (PSC)– però aquest Ajuntament n’ha passat de pitjors”. La casa natal de Salvador Dalí, on l’Ajuntament ha fet tota la inversió, ha estat clau en aquesta crisi, perquè la subvenció dels fons FEDER d’1,2 milions d’euros no es va rebre.

Per altra banda, i segons s'ha explicat també a precs i preguntes –a petició del PSC–, la sentència pel desallotjament de les setze persones de l’edifici del carrer Ponent seria favorable a l’Ajuntament; si bé aquest vol esperar uns dies a donar tots els detall,s  perquè l’altra part pot presentar recurs



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Pepita Perich rep el guardó al gironí de l'any dels Premis Generalitat

GIRONA

Reclamen a l’Escala que Catalunya reconegui el seu passat esclavista

l’EscaLA

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona
societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
educació

El lleure educatiu alerta que l’ACA els limita les acampades

barcelona
SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta mesures contra la sequera

GIRONA
societat

Activen la prealerta del pla Inuncat a les conques del Siurana i el Baix Ebre

Barcelona