Administracions

ERC de Roses reclama al govern que no aturi el projecte del nou arxiu municipal

El republicans creuen que PSC, Junts i Gent del Poble volen frenar el concurs d’idees i la rehabilitació de la nova seu del servei, la casa Rahola Berga, de titularitat municipal des del 2018

@

El grup municipal d’ERC de Roses, a l’oposició, reclama al govern que es comprometi a tirar endavant l’adequació de la casa Rahola Berga com la seu del nou Arxiu Municipal. Els republicans veuen amb preocupació que el govern del PSC, Junts i Gent del Poble aturi el concurs d’idees i el projecte per aquest edifici –que és de titularitat municipal des del 2018– i que si no s’hi actua seguirà degradant-se.

El portaveu d’ERC-SOM Roses, Joan Plana, defensar diu que aquest és un projecte important pel municipi més enllà de colors polítics: “Quan es va comprar la casa i es va iniciar el concurs d’idees, jo no era alcalde ni formava part del govern. Però aquest és un projecte de poble que ha de dignificar un servei públic important i protegir el nostre patrimoni arquitectònic”, alerta tot reclamant: “Hem de vetllar perquè tiri endavant amb la màxima urgència. No ens podem adormir”.

Plana mostra la seva preocupació per la possible aturada d’aquest projecte per part de la “sociovergència” –un tripartit format per PSC, Junts i Gent del Poble– que afecta directament el servei d’arxiu: “És important i urgent tirar endavant el projecte per dotar a l’Arxiu Municipal una seu que dignifiqui d’una vegada aquest servei”. L’arxiu està repartit en tres locals diferents entre el carrer de la Mainada i la plaça de l’Àngel i no disposa d’espai de consulta pel públic.

Compra i concurs d’idees

L’any 2018, l’Ajuntament de Roses va adquirir la casa Rahola Berga situada a la plaça Catalunya amb la finalitat d’ubicar-hi l’Arxiu Municipal. La compra es va fer a través del romanent de tresoreria d’aquell any amb l’argument que era inversió financerament sostenible i amb la finalitat explícita de destinar-lo a Arxiu Municipal. Poc després, a l’abril de l’any 2019, es va iniciar l’expedient per fer un concurs d’idees que havia de definir quin era el projecte idoni per reformar aquell immoble protegit i adaptar-lo per acollir l’arxiu. Un concurs d’idees que a finals del mandat passat estava a punt de finalitzar. Segons el portaveu d’ERC és, a més, urgent actuar davant la degradació de la casa Rahola Berga, perquè quan s’iniciï l’obra “més complexa serà mantenir el seu valor patrimonial actual”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva