Administracions

Administracions

L’Ajuntament suspèn temporalment la zona blava d’aparcament

El consistori decideix no prorrogar la concessió a l’empresa Eysa malgrat la petició de la concessionària

Els conductors ja no han de pagar, des d’avui, la zona blava a Amposta, després que l’Ajuntament ha decidit no prorrogar la concessió a l’empresa Eysa i deixar en suspens, de forma temporal, l’aparcament regulat. Segons ha confirmat avui l’alcalde, Adam Tomàs, a partir d’aquest mateix dimecres els usuaris ja no hauran de pagar per estacionar-hi els seus vehicles. L’Ajuntament ja ha comunicat a Eysa que no prolongarà l’explotació un cop ha finalitzat el contracte.

Tomàs ha explicat que “al juliol del 2008 es va signar un contracte amb aquesta empresa on es vinculava l’explotació de la zona blava amb la construcció i gestió de l’aparcament de la plaça Ramon Berenguer IV”. Aquest contracte definia que la durada de la concessió de l’aparcament era de 40 anys prorrogable fins a 50 i que, en el cas de la zona blava, el contracte es fixava en 15 anys amb una possible pròrroga de 10 anys més. L’empresa tenia concedida l’explotació de les prop de 3.900 places de la zona blava, que es va ampliar en aquell moment.

“En el cas concret de la zona blava, el contracte fixava que la pròrroga es podia fer en cas que fos necessari restablir l’equilibri econòmic i financer”, ha detallat l’alcalde. “Tot i que l’empresa ha manifestat la voluntat de prorrogar-lo, l’informe que tenim dels serveis jurídics determina que la concessió no és prorrogable perquè les pèrdues que ha pogut tenir l’empresa durant aquests anys no han sigut a causa de decisions de l’Ajuntament, sinó perquè no s’han complert les expectatives que tenia l’empresa concessionària”. L’empresa volia seguir explotant la zona blava amb l’argument que no ha aconseguit encara l’equilibri financer, però el govern municipal entén que no hi ha causa major o canvis substancials en el contracte introduïts per l’administració que ho justifiqui. L’alcalde ha advertit que la zona blava queda suspesa, però no anul·lada definitivament. L’Ajuntament aprofitarà la situació per reestructurar i repensar tant la distribució dels aparcaments com el sistema de gestió.

Eysa hauria basat la seva reclamació en el fet de no haver aconseguit els 298.000 euros d’ingressos anuals per la gestió de la zona blava que preveia en la proposta presentada l’any 2007, i es va quedar finalment al voltant dels 180.000. “El que pretenia l’empresa és amortitzar la part de l’obra sumant els ingressos que li feia arribar la zona blava. L’empresa en tot cas es presenta a concurs plantejant uns números que potser no han estat el que eren”, ha reblat Tomàs, que no descarta que la concessionària acabi presentant un recurs contenciós administratiu .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona