Administracions

administracions

Roses reclama gestionar Santa Margarida

L’Ajuntament de Roses iniciarà converses amb Ports de la Generalitat per aconseguir la concessió de la urbanització i marina Santa Margarida. El motiu és la manca de manteniment per part del concessionari. L’alcalde, Josep Maria Martínez (PSC), explica que la urbanització “necessita urgentment un manteniment que no s’està fent” i que és responsabilitat de Ports. “Si la Generalitat no atén les seves obligacions, al final serà necessari que algú altre se n’ocupi”, afirma.

Manca de manteniment

Martínez creu que es podria arribar a un acord de col·laboració amb la Generalitat. En tot cas, segons l’alcalde, és imprescindible fer un estudi de viabilitat i, molt especialment, una anàlisi de l’estat dels carrers, que, segons explica, s’estan deteriorant. “Al final aquesta mariana no deixa de ser un gran carrer situat a la façana marítima”, explica. “Per això volem que passi a ser gestionada per l’Ajuntament”, hi afegeix. Així, segons Martínez, es podria actuar als carrers, fer-hi les inversions necessàries, per exemple a través de contribucions especials. L’alcalde deixa clar que Ports de la Generalitat “havia de fer unes inversions que no s’han fet i, en conseqüència, no seria just rebre els canals amb l’estat actual”, afirma. La urbanització i marina fluvial Santa Margarida, per fer-se’n una idea, s’estén i serpenteja per un entramat de 15 quilòmetres de canals navegables, que donen accés a cases que tenen amarradors. Els canals permeten la navegació amb embarcacions de fins a 20 metres d’eslora. Si ens centrem en la marina, la bocana té una amplada de 59 metres i un canal –en aquest espai– de 3. A l’interior és d’entre 2 i 3 metres.

Projecte dels seixanta

La urbanització de Santa Margarida és un complex urbanístic turístic desenvolupat als anys seixanta del segle passat. Es tracta d’una marina interior residencial construïda a l’antiga zona d’aiguamolls de la desembocadura del riu Grau. Està situada en plena badia de Roses. La bocana està oberta a l’oest. Venint des del mar resulta fàcil confondre-la amb la de la Marina d’Empuriabrava, un altre gran complex similar, situada a una milla en direcció sud-oest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot