Administracions

ADMINISTRACIONS

El Consell Comarcal de la Garrotxa valida el pressupost per àmplia majoria

Hi han votat a favor els grups de l’equip de govern format per Junts per Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya i Estimem les Planes i també del PSC, a l’oposició

Només la CUP hi ha votat en contra

La darrera sessió del ple del Consell Comarcal de la Garrotxa ha servit per aprovar el pressupost del 2024, amb la millora salarial i l’estabilització de la plantilla, i per validar la gestió del servei de menjadors escolars. La previsió pressupostària validada és de 25.140.210 euros i s’ha pogut mantenir, i fins i tot incrementar lleugerament, el del 2023 (25.090.275 euros). Es va aprovar -la sessió es va fer ahir al vespre- amb el vot favorable dels grups de l’equip de govern format per Junts per Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya i Estimem les Planes. també hi va votar a favor el PSC, mentre que la CUP hi ha votat en contra.

El pressupost comarcal ha crescut sostingudament des de fa deu anys. Com a referència, el 2014 es va aprovar un pressupost de 15.121.384 euros i, per tant, ha augmentat en deu milions durant aquest període de temps.

Estabilització i millora

El Consell Comarcal aposta per donar estabilitat a cinc llocs de treball que fins ara eren temporals. Concretament, tres feines de tècnics: un de turisme, un de recursos humans i un de joventut i educació i, també, es consoliden dues places administratives per donar suport als serveis informàtics i per atendre períodes amb increments puntuals de feina en les àrees d’educació, de gestió econòmica i d’urbanisme.

El pressupost del 2024 també preveu els increments salarials pactats a nivell estatal del 2%, que suposa un augment en el capítol de personal d’uns 47.500 euros . Alhora, també inclou els increments variables acordats amb un import aproximat de 21.000 euros. Finalment, es crea una reserva de 71.500 euros per aplicar en millores salarials vinculades a la valoració dels llocs de treball prevista realitzar durant el 2024.

Gestió de menjadors

L’altre tema central del Ple ha estat la gestió dels menjadors escolars amb la modificació de l’acord de Ple de 21 de juliol de 2022 d’acceptació de la delegació de competències del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya als Consells Comarcals en matèria d’educació. El mateix Consell Comarcal de la Garrotxa va demanar als centres que manifestessin si volien seguir tenint els menjadors gestionats per l’ens públic o bé preferien autogestionar-lo.

Un cop rebudes les respostes, el Consell Comarcal de la Garrotxa no prestarà aquest servei mitjançant licitació pública a partir del curs 2024-2025 ni a l’escola Sant Critófol de les Planes; ni a la Verntallat de la Vall d’en Bas; ni a la Volcà Bisaroques d’Olot, ni a la Bòbila de Les Preses ni a la Lluís Castells de Riudaura, ni a la Malagrida ni la Pla de Dalt d’Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins