Administracions

calonge i sant ANTONI

Inicien les obres del Centre d’Interpretació del Vi

Les obres de construcció del Centre d’Interpretació del Vi de Calonge ja han començat amb l’execució de la primera de les dues fases previstes. El cost total del projecte és de 2.308.510 d’euros. Es tracta d’un dels grans projectes que impulsa l’Ajuntament amb l’objectiu de crear nous equipaments i d’atraure visitants per continuar la revitalització del centre històric de Calonge.

Aquest projecte se situa a l’antiga casa de les Monges, al carrer Major, i funcionarà com a centre de divulgació del vi de Calonge, i també com a espai de promoció de productes agroalimentaris locals, alhora que disposarà de diverses aules per implementar programes de formació en gastronomia, enologia i turisme cultural. En aquest equipament dinamitzador s’organitzaran jornades, exposicions i actes per promoure els productes locals i especialment per donar a conèixer les singularitats del vi de Calonge.

Les obres han de permetre disposar d’un nou equipament de gairebé 1.100 m² que es destinarà al Centre d’Interpretació del Vi i que també permetrà en el futur allotjar un centre de formació. També es preveu la urbanització de l’espai lliure amb accés des del carrer Anselm Clavé i que tindrà la doble funció de plaça pública i de pati posterior del futur edifici. Les obres està previst que acabin a finals de l’estiu vinent.

La proposta consisteix en la construcció del centre del vi, que s’ha d’emplaçar en els edificis de la capella i l’aulari de l’antic convent de les Germanes Carmelites juntament amb el solar del convent enderrocat i l’edifici d’habitatges del carrer Major, 22. Es tracta, doncs, de la construcció d’edificacions de nova planta i de rehabilitació, en part, de les existents.

Tres grans trets

El projecte manté les façanes del carrer Major en la seva globalitat i les obertures s’adapten als nous usos interiors. També permetrà recuperar l’antiga porta del convent, que actualment és una finestra, i s’obrirà una nova plaça, creant un vincle entre el vestíbul interior de l’edifici, que tindrà accés pel carrer Major, i la plaça interior de nova creació que confrontarà amb el carrer Anselm Clavé.

El nou edifici mantindrà les façanes del carrer Major i crearà una nova façana interior d’illa. Així mateix, comunicarà els dos edificis existents amb la resta d’estances del centre. Des del vestíbul un doble espai comunicarà amb la planta primera i també amb la capella a través dels nous passos sota els arcs, i des de la planta baixa es podrà accedir a la plaça interior d’illa a través d’un porxo.

L’equipament estarà dividit en dos blocs fonamentals. Hi haurà una àrea que servirà com a espai per a diversos esdeveniments, com ara exposicions, concerts, sopars i celebracions. A més, disposarà d’espais de reunió, exhibició i aules, amb una terrassa adaptada a la coberta que oferirà vistes al castell i al nucli antic de Calonge. L’altra part serà l’espai gastronòmic i enològic, una construcció nova que inclourà una zona d’exposició a la planta baixa, sales de tast, degustació i tallers culinaris, així com un bar amb terrassa a la planta superior.

El projecte està redactat pels arquitectes Roger Panadès Llorens, Anna Prats Subiranas i Joan Valls Matheu. La inversió total del projecte es preveu que sigui de 2.308.510 euros, dels quals 1.321.798 corresponen a la primera fase.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona