Administracions

calonge i sant antoni

Queixes dels veïns de Mas Pere de Calonge per brossa i senglars

Les obres de reurbanització de Mas Pere, de Calonge i Sant Antoni, han comportat les queixes dels veïns, que denuncien la “irregularitat” del servei de recollida de deixalles. A més, aquestes acumulacions s’agreugen per la presència de senglars, que bolquen els contenidors i escampen al seu voltant el contingut. A més de les acumulacions de deixalles, segons reconeixen els mateixos veïns, també s’haurien de tenir en compte les pràctiques poc cíviques d’alguns residents. Els problemes no acaben aquí; ara fa uns dies van cremar una bateria de contenidors, cosa que encara ha despertat més la inquietud de molts veïns que hi viuen tot l’any –Mas Pere és una urbanització amb més de sis-centes parcel·les on hi ha moltes segones residències.

Replanteig del servei

L’Ajuntament explica que està treballant en dues vies: per una banda, el nou contracte d’escombraries, que s’ha d’adjudicar l’any vinent i ha d’incorporar millores en el servei; per altra banda, d’aquí a poques setmanes ha d’entrar en servei la nova deixalleria, que estarà oberta 24 hores al dia 365 dies l’any i que pot facilitar la gestió dels residus als veïns de tot el municipi, incloent-hi les urbanitzacions.

Reivindicacions

Un veí de Mas Pere explicava que el servei de recollida és força irregular i, a més, no és prou curós: “Ens trobem que hi ha dies que els senglars han escampat el contingut i quan venen a fer el servei ho recullen tot, i altres dies que tornen a posar bé els contenidors, però, en canvi, no recullen tota l’escampada.” A més, segons admet, hi ha diversos factors que juguen en contra: en primer lloc, la mateixa irregularitat del servei de recollida; en segon lloc, la intervenció dels senglars i, finalment, segons admet, l’incivisme de molts veïns que no en fan un bon ús i continuen abocant les deixalles fins i tot quan els contenidors estan plens a vessar. Pel tema dels senglars, segons demanen, una solució podria ser mirar de fixar els contenidors per evitar que els bolquin.

Un factor clau per entendre la problemàtica que es viu dia a dia a Mas Pere, una urbanització dels anys seixanta del segle passat i sense pràcticament serveis, és que està immersa en un ambiciós procés de reurbanització que ha de finalitzar l’any vinent, després de dos anys i mig d’obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat