Administracions

calonge i sant antoni

Impulsen el projecte per recepcionar Puig ses Forques

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha pres la iniciativa de recepcionar la urbanització privada Puig ses Forques, impulsant els treballs que tenen com a objectiu executar les obres necessàries. Aquest serà un procés urbanístic molt important, de llarg recorregut, per a una urbanització originada als anys seixanta del segle passat. La previsió és redactar-lo i tramitar-lo els anys 2025 i 2026. A partir del 2026, s’iniciarà la redacció i tramitació del projecte, de manera que les obres s’adjudicarien i començarien l’any 2029. La previsió de la durada la marcarà el projecte d’urbanització un cop estigui redactat, tot i que ara mateix es preveu que podrien finalitzar l’any 2031.

La clau de tot el procés, segons explica l’alcalde, Jordi Soler, és que ara “l’Ajuntament ha modificat el sistema d’actuació urbanística, que passa d’un sistema de compensació a un de cooperació”. En una primera fase, l’Ajuntament impulsarà la redacció i tramitació del projecte d’urbanització. Posteriorment, es redactarà i tramitarà la reparcel·lació, així com la contractació de les obres d’execució, el cost de les quals l’assumiran els propietaris en quotes que es repartiran en funció dels metres edificables de cada parcel·la. La previsió és que els propietaris puguin pagar-lo en sis quotes, que es repartiran durant el procés d’execució dels treballs de reurbanització. Finalment, un cop executats, Puig ses Forques serà recepcionat per l’Ajuntament i deixarà de ser una urbanització privada.

Primeres reunions

Uns 150 veïns ja han assistit a una primera reunió per explicar el procés que ha de conduir a la recepció de Puig ses Forques. En aquest cas, s’han iniciat els tràmits per canviar el sistema de reurbanització mitjançant què l’Ajuntament pren la iniciativa.

Actualment, Puig ses Forques és una urbanització privada, i el procés que ara s’obre ha de permetre que sigui recepcionada per l’Ajuntament. Per arribar fins a aquest objectiu, primer caldrà fer les obres necessàries perquè aquesta urbanització compleixi amb el que marca la llei d’urbanisme en matèria de serveis viaris, xarxa de sanejament, xarxa d’aigua potable, soterrament de la xarxa elèctrica, enllumenat públic i l’adaptació de les voreres a la normativa actual.

Durant la reunió adreçada als propietaris de Puig ses Forques, l’Ajuntament va plantejar també el calendari d’execució de tot el procés que ha de culminar amb la seva recepció.

La darrera gran actuació en aquesta línia és la urbanització del Mas Pere, un projecte que té un cost de 8.753.494 euros i que es va iniciar el setembre del 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona