Administracions

educació

Forallac planta cara a Educació per l’escola

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) i l’Ajuntament de la Forallac plantaran cara al Departament d’Educació arran de “la marginació, oblit i manca de respostes” pel que fa a la construcció del nou centre educatiu que s’ha de fer a la població i que eliminarà els barracons. Ahir al matí, en una primera acció, un grup de pares i mares van tallar la carretera C-66, al nucli, just a l’altura del semàfor, com a rebuig per la “marginació” que se’ls fa des d’Educació. Amb eslògans com: “A l’escola. Forallac, la paciència s’ha acabat!” i “prou barracons”, l’AFA han començat un torcebraç amb Educació que tindrà continuïtat si “no reben resposta”. Segons el comunicat que es va llegir ahir: “Les famílies estem cansades que any rere any els nostres fills segueixin en la mateixa situació i no tinguem respostes de ningú. Se’ns diu ‘heu de tenir paciència’, ‘esteu en la llista’ i ’segur que ben aviat sereu els pròxims’ o, també, ‘no us podeu queixar que en aquests barracons esteu molt bé’”. Marta Cousa, presidenta de l’AFA de Forallac, exclama que ja estan farts d’excuses: “Fa setze anys que esperem la nova escola; al pas que anem no la veurem ni d’aquí a vint.” Cousa va voler deixar clar que si Educació no respon a les reivindicacions “es portaran a terme accions reivindicatives contundents”.

Perplexitat

L’alcalde, Josep Sala, no entén ni la manca de resposta d’Educació, que qualifica directament de “mala educació”, ni el poc compromís del departament amb la població, que ha fet en tot moment el que li han dit. “Sempre em diuen que tingui paciència, que tenim molt bona puntuació, però no es tradueix en res i seguim esperant”, es lamenta.

L’Ajuntament ara fa un any va enllestir la urbanització de la zona on va l’escola, amb una inversió d’1,3 milions d’euros i uns terrenys a punt de cessió de 5.000 m² per fer el nou equipament. “Quan els vaig dir que ja els podien recepcionar em van dir que no calia.” Però la perplexitat de Sala se centra més en la manca de resposta a la proposta que va fer l’Ajuntament a la Generalitat. Segons Sala, es va oferir al departament signar un conveni en què l’Ajuntament aportaria el 10% del cost de l’obra i, a més, el finançament per fer-la. “Em consta que a altres poblacions de Catalunya la Generalitat fa convenis i sistemes com aquests per fer escoles; no entenc per què em diuen que aquí no es pot fer.” L’escola de Forallac es va iniciar el 2007 amb una directora, una mestra, una classe d’I3 i 19 infants. Avui té una línia per curs tant en infantil com a primària i aproximadament 160 infants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins