Administracions

La Bisbal d’Empordà

Pressió policial al centre pels aldarulls de grups de joves

L’equip de govern de la Bisbal d’Empordà, del PSC, Compromís per la Bisbal i Tots per la Bisbal, impulsa una campanya de pressió policial als carrers més cèntrics arran de les queixes i denúncies pels aldarulls i la brutícia provocats per grups de joves a l’espai públic. A més, en el marc de la revisió de l’actualització de l’ordenança de civisme, preveu incrementar exponencialment les sancions per mal comportament a la via pública, com ara orinar o defecar. La previsió és aprovar les noves ordenances a finals d’aquest any.

El mapa dels espais on es concentren grups de joves es reparteix en sis zones del centre, liderada per la plaça de la Llibertat; la resta són els carrers Proudhom Carbó, Germans Sitjar, del Padró –fins a la baixada al riu–, la plaça Narcís Comadira, l’aparcament de l’antic camp de futbol i una zona propera a la llar d’infants. El principal problema, a banda de les molèsties per soroll i concentració de gent, és el mal estat en què queda la zona, plena de brutícia. Ja s’han fet accions per evitar els punts foscos, com ara la il·luminació del carreró que va de la plaça de la Llibertat al riu.

Segons el segon tinent d’alcalde i responsable de Via Pública i Seguretat Ciutadana, Xavier Dilmé (TxLB), la situació és “insostenible” aquest any. Dilmé destaca que l’any anterior les queixes eren molt menors. Assenyala que podria ser degut al bon temps, que facilita que es pugui estar més temps al carrer. També, segons explica, hi havia punts que fins ara no presentaven problemes, però “l’obertura de dos comerços, un de restauració i l’altre on es venen begudes energètiques, ha tingut un efecte crida”.

Fa unes setmanes ja es van fer, concretament a la plaça de la Llibertat, controls amb patrulles estàtiques, amb agents destacats tot el dia en un únic espai, com a eina dissuasiva. Ara, segons Dilmé, es farà amb patrulles itinerants i, també, amb agents de paisà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva