Administracions

Vila Casas, fill adoptiu de Palafrugell

El mecenes rep la distinció per la seva gran tasca humana i artística

L’Ajuntament de Palafrugell va fer entrega ahir del títol de fill adoptiu al mecenes Antoni Vila Casas, en un acte al Museu de Can Mario. Vila Casas va rebre un diploma honorífic i una medalla de plata que certifiquen una de les distincions més especials que té el municipi, que vol posar en relleu la figura humana i artística de Vila Casas.

La vinculació de Vila Casas amb Palafrugell té un nexe d’unió mitjançant Can Mario, que és el Museu d’Escultura Contemporània de la Fundació Vila Casas a Palafrugell, inaugurat l’any 2004. Un equipament que té al voltant de 220 escultures que daten des de la dècada dels 60 fins a l’actualitat i que pertanyen a diversos artistes nascuts o residents a Catalunya.

El fet que addicionalment cada any s’organitzen exposicions temporal i la participació de Vila Casas en la vida cultural i social del municipi han fet que es converteixi en el segon fill adoptiu de la vila després de l’artista Modest Cuixart. La tasca com a mecenes inclou nombroses iniciatives culturals; el 1986 creà la Fundació Vila Casas, de la qual és president, que ha obert diversos museus d’art a Torroella de Montgrí, Barcelona i Palafrugell. També és membre del Consell Social de la Universitat de Barcelona, entre d’altres.Com ara, la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. Antoni Vila Casas va néixer el 27 de novembre de 1930, a Barcelona. El 1956 es llicencià en farmàcia per la Universitat de Barcelona i el 1960 fou fundador i president del consell d’administració de Laboratoris Prodes (Prodesfarma), que el 1995 es fusionà amb els Laboratoris Almirall. L’any 1996 va rebre la Gran Creu de l’orde del Mèrit Civil, el 1999 la Creu de Sant Jordi, el premi Montblanc al mecenatge, que concedeix la Fundació Montblanc. Aquest any 2022 va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona