Administracions

Figueres rebrà 2,6 milions per dinamitzar el centre

Aquesta subvenció Next Generation concedida servirà per desenvolupar el pla de sostenibilitat turística

Banyoles (2,3 milions) i catorze pobles de la Selva (2,8) també se’n beneficiaran

Figueres rebrà 2,6 milions d’euros dels Fons europeus Next Generation per desenvolupar el pla de sostenibilitat turística, que convertirà el centre de la ciutat en una “experiència turística total”. L’objectiu d’aquestes subvencions és facilitar la modernització, transformació i conversió en competitives les infraestructures de ciutats amb vocació turística.

La proposta presentada per Figueres se centra en els espais de la ciutat on es concentren la majoria del recursos turístics i l’objectiu final és situar Figueres com una destinació urbana i cultural de primer nivell, aprofitant atractius turístics únics al món com ara el Teatre-Museu Dalí o el castell de Sant Ferran.

Es planteja la millora de l’entorn urbà del Museu Dalí, la intervenció integral del carrer de la Pujada del Castell amb l’eixamplament de voreres, implantació d’arbrat i millora de l’accessibilitat, la instal·lació permanent de tres estàtues de la campanya Dalí de Figueres en indrets del centre urbà vinculats a la vida de l’artista i també la instal·lació de projeccions fixes en monuments i edificis emblemàtics de la ciutat, que permetin posar imatges amb finalitat turística.

S’adequarà el balcó de la coberta del mercat de la plaça Catalunya per poder-hi fer parades de la ruta enogastronòmica. També es millorarà l’eficiència energètica de l’enllumenat públic del centre històric i s’instal·laran plaques fotovoltaiques en equipaments municipals d’ús turístic. Així mateix es millorarà l’espai verd de la Pujada del Castell amb una nova pavimentació, es procedirà a l’eixamplament de voreres, la plantació d’arbrat, la recuperació del curs de l’aigua i la renovació del mobiliari públic. També es preveu, entre altres qüestions, l’adequació i millora de l’accessibilitat als carrers Lasauca i Enginyers.

A la Selva, 2,8 més

El Consell Comarcal de la Selva rebrà 2,8 milions d’euros dels fons europeus Next Generation per aplicar el pla de sostenibilitat turística en catorze municipis de l’interior.

Aquests inclouen Amer, Arbúcies, Breda, Brunyola, Caldes de Malavella, la Cellera de Ter, Hostalric, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Riudellots de la Selva, Osor, Sant Hilari Sacalm, Sils i Vidreres. Banyoles també rebrà 2,3 milions d’euros per desenvolupar el pla de sostenibilitat turística Banyoles Ciutat de l’Aigua.

LA XIFRA

7,7
milions d’euros.
Aquesta xifra rebran de subvenció Banyoles, Figueres i 14 pobles de la Selva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona