Administracions

El pressupost de Calonge per al 2023 serà de 23 milions

Baixa un 17% respecte al 2022 per la rebaixa del capítol d’inversions

Més despesa ordinària arran de la inflació i per augmentar la despesa social

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha aprovat el pressupost per a l’any 2023 amb 10 vots favorables de l’equip de govern Junts (4), el PSC (3), el PP (1) i del grup d’Avancem (2), l’abstenció d’ERC (5) i el vot contrari de la CUP (1) i Republicans (1). Segons l’alcalde, Jordi Soler, s’està davant d’un pressupost que en línies generals redueix de manera substancial el capítol d’inversions, mentre que incrementa el capítol de despeses corrents. El pressupost per a l’any 2023 de Calonge i Sant Antoni serà de 22.986.600 un 17,11% menys que el d’aquest any.

Segons Soler, un tret destacable del pressupost 2023 és l’increment de les despeses ordinàries, que creixeran un 8,54% respecte a aquest any. D’aquesta manera, les despeses ordinàries se situaran en 20.345.000 euros, el que suposa 1.736.506 euros més que aquest any. Aquest increment s’aplicarà essencialment per tres motius. S’incrementen les despeses socials incorporant nous ajuts a famílies desafavorides principalment per donar suport via subvenció al pagament del lloguer o hipoteca i al pagaments d’energia, a més de la incorporació de 50.000 euros per subvencionar la instal·lació de plaques solars. També es fa front a l’increment dels costos salarials previstos en el pressupost general de l’Estat, que estableix l’augment d’un 2,5% de la retribució dels funcionaris. Finalment, l’increment de les despeses ordinàries també va lligada a la previsió de l’increment de les despeses ordinàries com a causa de l’augment de la inflació i el previsible increment dels costos dels serveis, subministraments i despeses de l’energia. Per altra banda, les inversions del pressupost 2023 seran de 510.000 euros mentre que el 2022 han estat de 6.179.000 euros. Aquesta reducció és deguda al fet que les inversions planificades per al 2022 se situaven molt per sobre del pressupost d’inversions habitual.D’aquesta manera, el govern de Calonge i Sant Antoni planteja un pressupost d’inversions centrat en els projectes de reposició i manteniment d’infraestructures, mentre finalitza l’execució de les inversions iniciades en el pressupost 2022.Pel què fa a l’endeutament, el pressupost de l’exercici 2023 no preveu la concertació d’operacions d’endeutament i la previsió és que el deute viu a 31 de desembre de 2023 sigui de 507.334 euros , que representa el 2,23% dels ingressos corrents previstos en el pressupost de l’exercici 2023.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla