Administracions

Blanes no farà el tanatori al pla parcial Costa Brava

Tots els grups amb representació en el consistori van acceptar les al·legacions dels promotors i de l’AMPA de l’escola Sa Forcanera i l’Associació de Veïns de Mas Enlaire, contraris a la ubicació

Després de mesos en què es parlava de la possibilitat o no que es construís un tanatori als terrenys del pla parcial Costa Brava, aquest extrem ha quedat eliminat. Es va resoldre, finalment, en el darrer ple de l’Ajuntament, en què es van tractar dos punts.

En el primer punt, presentat per l’equip de govern, es va aprovar estimar les al·legacions de diversos col·lectius, entre què la Junta de Compensació del Pla Parcial Costa Brava, que havia demanat, el juliol de l’any passat, que s’incloguessin aquests usos. Ara, els mateixos promotors han demanat el contrari, suprimir l’ús de tanatori, anàlogament al que també han fet l’AMPA de l’escola Sa Forcanera i l’Associació de Veïns de Mas Enlaire.

Una aposta conjunta

L’aprovació es va fer per unanimitat, igual que el punt següent, en què es va tornar a tractar el tema, a través de la moció presentada conjuntament per tots els grups municipals i regidors no adscrits a l’oposició, i a què també va donar suport l’equip de govern. En haver prosperat l’anterior punt, la proposta d’acord es va modificar retirant aquest extrem del text, mantenint-s’hi, en canvi, les altres qüestions incloses.

Una és que, amb el consens de tots els regidors, es treballi perquè es facin les necessàries modificacions del POUM contemplant i decidint els paràmetres que determinin les condicions que s’hauran de tenir en compte per facilitar que es pugui fer un nou tanatori a Blanes. I és que, tot i demanar que s’eliminessin aquests usos del pla parcial Costa Brava, tothom va defensar la necessitat que hi hagi un nou equipament funerari que substitueixi l’actual, insuficient per a les necessitats del municipi des de fa anys.

Altres punts

Pel que fa a la resta de punts inclosos en l’ordre del dia del plenari, tots van prosperar per unanimitat, llevat d’una de les tres altres mocions presentades.

Les dues propostes d’acord que van prosperar per unanimitat van ser, d’una banda, la presentada pel PSC, BECP, JxB i ERC de suport al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Masclista, i de l’altra la de BECP per millorar l’administració local.Per la seva banda, la de C’s per incloure el Bizum com a mètode de pagament de tràmits locals es va aprovar pràcticament per unanimitat, només es va abstenir el regidor no adscrit Sergio Atalaya. Després d’aquest ple municipal, la següent sessió ordinària no tindrà lloc el darrer dijous d’aquest mes, que seria el 29 de desembre. En atenció a què s’estarà al bell mig de les festes nadalenques, s’ha avançat perquè tingui lloc una setmana abans, el 22 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona