Administracions

Veïns de Roses denuncien la degradació de la Punta

Una cinquantena de comerciants, botiguers i ciutadans que viuen a la zona es queixen de baralles, brutícia i venda de productes falsificats

L’alcalde Plana es va mostrar obert al diàleg

Una cinquantena de veïns van expressar ahir la seva indignació per la degradació del barri de la Punta de Roses, que consideren que és “insostenible”. Manifesten en la carta dirigida a l’alcalde, Joan Plana, que l’Ajuntament “hi ha de fer alguna cosa més enllà de declarar les bones intencions”. Denuncien que al barri hi ha baralles “entre diversos grups de delinqüents i/o bandes de joves”. Que estan “a l’ordre del dia”. Afirmen també que hi ha “diverses cantonades del barri, ben conegudes per tothom, que serveixen a camells perfectament identificats per les forces d’ordre públic, per vendre les seves drogues”.

Així mateix manifesten que hi ha un problema “greu” de presència de venedors ambulants i de venda de productes falsificats a la zona. Això ho denuncien paral·lelament al fet que sovint “l’Ajuntament imposa sancions sobredimensionades “a comerços de la zona “per actituds que perjudiquen més aviat poc”. Denuncien així mateix consum de substàncies estupefaents en bancs de la zona i també que hi ha grups que juguen a futbol pels carrers i places. Entre les queixes també hi ha la denúncia que es permet l’estacionament de motocicletes de manera “abusiva”. Entre els elements que contribueixen a la degradació, a parer dels veïns, hi ha persones “en dies de calor” que mantenen un comportament “indecorós”: “Creix el nombre de vilatans i visitants que els dies de calor passegen pels carrers interiors del barri de manera totalment indecorosa, vestits només amb un banyador o fins i tot només amb un tanga.” Es demana que “l’Ajuntament prengui les mesures necessàries per fer complir les lleis” i es demana que s’augmenti “la vigilància als carrers”.

“Plena predisposició”

L’alcalde de Roses, Joan Plana, per la seva banda, va mostrar “plena predisposició” per treballar “conjuntament amb els veïns i comerciants en temes com ara l’ordenació dels carrers i la implementació de càmeres de videovigilància”. Va explicar així mateix que ja hi ha una primera fase instal·lada i una segona de preparada. “L’objectiu d’un barri millor és compartit i volem treballar junts”, va assegurar. Respecte al tràfic va parlar de la feina feta per la policia local i els Mossos. Va reconèixer que, com tots els barris, la Punta té problemes, però hi va afegir: “També vull reivindicar que és un magnífic barri on viure amb una molt bona qualitat de vida, un gran teixit comercial i un accés molt pròxim a la gran majoria de serveis.”

LA FRASE

La situació al barri és insostenible. Cal alguna cosa més que bones intencions
carta dels veïns a l’alcalde de roses, joan plana


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona