Administracions

Creix un 3,92 per cent el pressupost de l’Ajuntament de Roses per a l’any que ve

L’alcalde de Roses, Joan Plana, presenta unes previsions “coherents” amb les tres anteriors

S’assumeix la pujada del cost energètic i de la gestió de residus

El pressupost de l’Ajuntament de Roses per a l’any vinent creixerà un 3,92 per cent. L’alcalde de Roses, Joan Plana Sagué, va remarcar ahir que amb aquestes previsions es “tanca el cercle”: “Aquests són uns pressupostos marcats per la coherència amb els tres exercicis anteriors, el rigor i un control acurat de la despesa pública.” Va explicar públicament, en una compareixença feta juntament amb el regidor d’Hisenda, Marc Danés, que les previsions per al 2023 donen “continuïtat a les prioritats marcades”. En aquest sentit, va parlar d’oferir a la ciutadania uns serveis i activitats “de qualitat” i d’atendre les “necessitats socials” del municipi; com a conseqüència de la pandèmia, s’han hagut d’injectar noves partides pressupostàries al llarg del temps que ara s’hauran de mantenir per pal·liar els efectes postpandèmics. Plana va anunciar que s’impulsarien campanyes i accions destinades a la promoció turística i del comerç per a la reactivació econòmica, i també que es mantindrà una “gradual millora urbana per fer de Roses una ciutat més amable i sostenible”.

Les inversions previstes per a l’any que ve a Roses estan destinades a la millora urbana de diferents espais del centre molt densificats, situats entre la Ciutadella i la rotonda del mercat municipal. Són projectes dirigits a oferir espais més amables i de qualitat, on el vianant recuperarà protagonisme i que “ajudaran a vertebrar els diferents barris de la zona centre de la població”. En concret, s’actuarà urbanísticament als carrers Madrid i Granada i a la plaça Pep Ventura; s’hi destinaran 430.000 euros durant el 2023 (180.000 euros al carrer Madrid i 250.000 euros a la plaça Pep Ventura i el carrer Granada). També es redactarà el projecte de la Casa Rahola Berga (98.000), es farà el buidatge del fossat oest de la Ciutadella i es restaurarà també la contraguàrdia (190.000 euros).

Destaquen també inversions en diferents empreses públiques: al port esportiu l’estabilització de la platja de la Punta, la instal·lació de pantalans flotants a les cales i la compra d’un cotxe elèctric; en el cas de Proder (piscina municipal), la compra de noves màquines de fitnes, la substitució del dipòsit AFS i l’adequació del sistema de prevenció de legionel·la, de bombes dosificadores i altres petites millores en manteniment i programes informàtics, i en el cas de Rosersa, la compra d’una furgoneta elèctrica per a l’àrea de via pública i una d’híbrida per a l’àrea d’enllumenat, de maquinària de jardineria i forestal i de programari informàtic. Es mantindran durant l’any 2023 les partides destinades a prestacions d’urgència social dels dos exercicis previs (100.000 euros), la destinada a sufragar dues places a la residència de gent gran per atendre casos de necessitat (48.150 euros), o la dotació al Centre de Distribució d’Aliments gestionat per Càritas (60.000 euros).

Destaca també un important increment de la partida destinada a les activitats que ofereix el pla educatiu d’entorn de l’àrea d’Ensenyament, que passa dels 28.000 euros del 2022 a 78.500 euros per a l’any 2023.

LA XIFRA

36,7
milions d’euros
és la xifra a què puja el pressupost de l’Ajuntament de Roses per a l’exercici 2023.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa
GIRONA

L’Associació Contra el Càncer surt al carrer per impulsar la recerca

GIRONA
JUDICIAL

Proposen l’indult parcial per al veí de Tàrrega que tenia un arsenal a casa

TÀRREGA

Joan Pijoan, nou director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

olot
Societat

La policia local de Santa Coloma troba una iaia de 104 anys desorientada

Santa Coloma de Gramenet