Administracions

Roses escull entre deu projectes per destinar-hi 300.000 euros aquest any

Entre les propostes que es poden votar hi ha la transformació de l’antic càmping Bahía en pulmó de Roses i la connexió múltiple amb carrils bici

Roses decideix els projectes que seran finançats amb els 300.000 euros reservats al pressupost participatiu per al 2022. El període de votació va començar ahir i s’allargarà fins al dia 20. Ara es portaran a votació les deu actuacions que han superat el fòrum ciutadà de participació i se’n poden triar tres com a màxim. Poden votar, com en altres edicions, les persones empadronades a Roses que tinguin setze anys o més i ho poden fer a través del web www.tudecideixesroses.cat .

La primera proposta preveu una millora de l’espai de l’skatepark, incorporant un pump track, un parc infantil i porteries a l’antiga pista de bàsquet (160.000 euros). També es proposa crear una ruta d’art permanent, com a atractiu turístic (300.000 euros); l’habilitació de tres punts de reciclatge selectiu al llarg del passeig (45.000 euros), o connectar les urbanitzacions amb un gran carril bici i per a vianants amb la voluntat d’interconnectar millor totes les zones urbanitzades i fer més sostenible la mobilitat (300.000 euros). Entre els projectes més ambiciosos també hi ha el de convertir l’antic càmping Bahía en el pulmó de Roses: instal·lar-hi bancs i taules per poder-hi fer pícnic, fonts d’aigua i papereres (300.000 euros).

També es porten a votació els projectes que preveuen fer créixer els aparcaments públics amb carregadors per a cotxes elèctrics (300.000 euros); instal·lar plaques solars a tots els equipaments municipals (300.000 euros); sanejar i arreglar el tram de l’avinguda de la Riera de la Cuana des d’Arquitecte Gaudí fins a la Gran Via, o instal·lar contenidors per al reciclatge de l’oli (18.000 euros), i també el projecte per incrementar el nombre de papereres (tres nous punts) tant a les platges com a la vila (36.000 euros).

LA DATA

20.10.22
és l’últim dia
per poder votar. El període de votació va començar ahir.

A Calonge voten entre tretze projectes

A Calonge s’ha escollit inicialment entre 154 propostes i a hores d’ara n’hi ha tretze que han estat triades per sotmetre-les a votació. El període de votació s’allargarà fins al 31 d’octubre i d’aquestes se’n triaran tres, que passaran a la darrera votació, de la qual només n’ha de sortir una. Al pressupost participatiu de Calonge s’hi destinen 125.000 euros. Es vota en línia i a l’OAC de Calonge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia