Administracions

Figueres es reforça davant l’increment dels delictes

L’Ajuntament veu amb preocupació un tendència global que afecta el conjunt de les comarques gironines

Es dotarà amb més recursos la Guàrdia Urbana

Crida perquè els veïns denunciïn

El vicealcalde de l’Ajuntament de Figueres, Pere Casellas (PSC), va alertar en el ple d’ahir que l’increment de la inseguretat al conjunt del país també afecta Figueres, on en un any el nombre de delictes ha crescut un 40%. Casellas va voler puntualitzar que aquesta dinàmica negativa va més enllà de la capital de l’Alt Empordà. Per abordar-ho s’està “apostant per la gestió política”.

Les accions en aquesta línia són clares: la presència permanent del Cuerpo Nacional de Policía a la plaça de l’Estació; un proper reforçament a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, amb l’arribada en molt poc temps de sis agents més. A més, el govern, d’ERC, el PSC i Guanyem Figueres, vol posar tots els mitjans a disposició de la Guàrdia Urbana, mirant d’incrementar la plantilla –un punt complex–, amb comissions de serveis i agents cívics. Ara mateix es continua treballant en la valoració de la implementació de les càmeres amb lectors de matrícula i amb la compra de pistoles elèctriques, per a les quals s’estan esperant informes jurídics. També s’està estudiant la descentralització de la policia. “És molt important que tinguem clar que aquesta és una tendència que s’està donant arreu de Catalunya”, va exposar per treure pressió a Figures, població que, per alguns dels polítics, sempre és estigmatitzada. Però, i segons Casellas, les dades no deixen de ser objectives: “A tall d’exemple, el 2017 vam tenir 750 delictes i avui estem a 891. Això ha de millorar. Esperem que amb els mitjans que estem posant a l’abast, aquesta situació revertirà.” Casellas va voler aprofitar la seva intervenció en el ple per fer pedagogia demanant als ciutadans que col·laborin: “Es triga menys a trucar a la Guàrdia Urbana que a fer una piulada. Animo els veïns a denunciar.” Segons el regidor de la Guàrdia Urbana, preocupen els petits delictes patrimonials, el petit tràfic de drogues –ja es fan patrulles setmanals–. A més, la intervenció de la que va anomenar policia administrativa serà clau per “endreçar bars i terrasses, on alguns s’han fet famosos en propiciar algunes situacions, i que pot ajudar a revertir-ho”. L’alcaldessa, Agnès Lladó, va afegir que no s’ha de parlar de Figueres sinó de tot l’Alt Empordà, i va reclamar la necessitat que prosperi la proposta d’una regió policial pròpia.

Aquestes dades contribueixen a estigmatitzar Figueres, quan de fet les estadístiques en el seu conjunt parlen per elles mateixes. A la demarcació, el primer trimestre es tanca amb 981 robatoris amb força (+21,6%). D’aquests, dos de cada tres –fins a 664– han estat a l’interior d’habitatge (+3,4%). A Catalunya l’increment ha estat d’un 29%; a la demarcació de Girona, d’un 27%, i a Barcelona, d’un 50%.

LA FRASE

Es triga menys a trucar a la Guàrdia Urbana que a fer una piulada. Animo els veïns a denunciar
Pere Casellas
vicealcalde de l’aJuntament de figueres (psC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana ha cremat gairebé 6 hectàrees de canyissar i ha afectat algunes espècies d’ocells

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer