Administracions

La nova zona d’equipaments de Begur avança

L’Ajuntament ha aprovat una modificació de crèdit per posar a licitació les obres

En aquest sector, la Font de Baix, hi haurà serveis municipals

Costarà uns 6,8 milions d’euros

L’edifici d’equipaments municipals en l’àmbit de la zona Font de Baix, a l’entrada principal del nucli antic des de Girona, ha rebut un altre impuls amb l’aprovació provisional del projecte bàsic i, també, amb una modificació de crèdit per poder posar a licitació les obres. Aquest és un projecte compartit per tots els grups municipals, que ja s’havia inclòs en els programes per al mandat 2019-23; entre els serveis que es preveuen habilitar a la zona hi haurà un nou consultori mèdic local, dependències d’atenció al públic de l’àrea de Serveis Socials i les dependències de la policia local i de Protecció Civil –fora de la zona de vianants del nucli històric.

Les obres han de començar aquest any i tindran continuïtat durant el 2023 i el 2024. Precisament, i per poder abordar-ho, l’Ajuntament també ha donat llum verd a una modificació de crèdit –que es finançarà íntegrament a través del romanent de tresoreria– per posar a licitació les obres d’aquest projecte per valor de 732.743 euros. Aquest és, doncs, un projecte que genera un ampli consens polític i també popular en ser una reclamació unànime de tota la població des de fa anys. En aquest sentit, la modificació prèvia del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal POUM, al maig, el 2020, també va rebre el suport dels grups municipals.

Redactors de nivell

El projecte bàsic de l’edifici d’equipaments municipals en l’àmbit de la Font de Baix ha estat redactat per l’UTE formada per l’entitat Territori 24 Arquitectura i Urbanisme SLP i la professional Maria Benedito Ribelles, guanyadors del procediment públic de contractació que va convocar l’Ajuntament per a la redacció dels projectes bàsic, d’execució i de direcció facultativa.

El projecte bàsic té un pressupost d’execució de 6.893.609 euros. Ara entrarà en el procés d’informació pública durant els pròxims trenta dies hàbils; a més, també se sol·licitarà un informe al Departament de Salut de la Generalitat. En cas que no es presentin al·legacions ni reclamacions durant el tràmit d’informació pública, l’acord d’aprovació inicial esdevindrà automàticament definitiu.

Impuls municipal

El pla del sector d’equipaments de la Font de Baix està impulsat per l’Ajuntament de Begur i és una de les actuacions més estratègiques en matèria urbanística i de serveis de l’actual mandat. Així, es preveu l’habilitació a la zona dels següents equipaments: el consultori mèdic local, una àrea d’atenció al públic de la regidoria de Serveis Socials, les dependències de la policia local –entre aquestes, el parc mòbil–, dipòsit municipal de vehicles i, finalment, les dependències de Protecció Civil (també amb el seu parc mòbil), un aparcament públic de rotació i per a residents al municipi i, finalment, els espais públics exteriors.

Els treballs de millora de l’entrada de Begur van començar el 2018 amb l’encàrrec d’un projecte integral de reforma de l’entrada, a l’accés des de la carretera de Regencós, englobant accions aïllades d’arranjament a l’avinguda Onze de Setembre –principal accés per al trànsit rodat– i les escales que parteixen de la Font de Baix, que volien reformar parcialment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona