Administracions

Pressupost de 12 milions d’euros a Arbúcies, el més alt que ha tingut el municipi

Es preveuen inversions per valor de quasi cinc milions d’euros, supeditades a subvencions europees

L’oposició ho qualifica d’irreal i hi vota en contra

L’Ajuntament d’Arbúcies s’ha dotat per a aquest 2022 d’un pressupost que serà el més elevat que ha tingut mai el municipi, ja que la xifra puja a 12.634.026 euros i preveu inversions per un valor de 4.857.703 euros. Una part important d’aquestes inversions se centrarà en la millora de l’eficiència energètica amb la substitució de l’enllumenat públic per llum de tipus led (1,3 milions), i la substitució del sistema de calefacció de la llar d’infants El Jardinet, actualment elèctric, que es connectarà a la planta de biomassa de l’aparcament dels Països Catalans (141.000 euros). També s’hi inclou una partida (167.000 euros) per substituir la caldera de biomassa de la zona esportiva de Can Pons.

“Som un municipi referent a tot Catalunya en energies renovables i ho volem seguir sent, per això hem previst noves inversions”, explica l’alcalde, Pere Garriga. Unes inversions, però, que estan supeditades a les subvencions dels fons europeus Next Generation, adverteix el govern municipal. El Centre de Divulgació i Investigació de la Batllia de Montsoriu i el Museu Etnològic del Montseny són altres equipaments municipals en els quals recauran gran part de les inversions (748.870 euros), en aquest cas en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Selva i cofinançament dels fons europeus Feder.

Entre altres obres previstes per al 2022, hi ha també les últimes inversions al Centre Polivalent de les Naus Ayats (162.000 euros), la nova llar de jubilats que se situarà a l’edifici de l’hotel d’entitats (150.000 euros) i una inversió prevista de 326.000 euros a la depuradora municipal.

L’oposició, en contra

El pressupost per al 2022 es va aprovar amb la majoria absoluta que té al consistori l’equip de govern municipal, que encapçala Garriga (Entesa per Arbúcies, nou regidors), però no va rebre l’aval dels dos partits a l’oposició, que en el ple d’aprovació van votar-hi en contra.

Des de la CUP, el regidor Aniol Pujolràs justifica el vot en contra de la formació (dos regidors) qualificant aquests comptes de “bastant irreals”, en la mesura que es basen en la previsió d’obtenir subvencions procedents dels fons europeus Next Generation que no estan garantides. En la mateixa línia, Ester Soms, portaveu d’ERC (dos regidors), explica el vot en contra del seu partit dient que el govern municipal ha presentat uns comptes “que s’aguanten amb pinces”, i hi afegeix que “s’està jugant amb foc” ja que, per quadrar-ho, el pressupost dependrà en un 40% d’imports dels fons Next Generation que no se sap si hi seran. “Mentrestant –afegeix la portaveu d’ERC– s’han apujat taxes i s’ha creat una nova taxa de clavegueram.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA