Administracions

La Diputació pren partit contra el ramal de la MAT

El ple aprova una declaració institucional en què insta el govern espanyol a enterrar el projecte d’aquest tram a l’altura de Riudarenes

L’ens reafirma el compromís en la lluita contra el frau

La Diputació de Girona reclama a l’Estat que paralitzi i derogui “de manera immediata” el ramal de la MAT de Riudarenes a la Selva. El ple va aprovar una declaració institucional en què insta el govern espanyol a enterrar el projecte d’aquest tram dels 400 kV pel mig de les Guilleries. El text es fa ressò de l’últim informe del Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient (Cilma), que conclou que el ramal no és necessari, i de la “ferma oposició” feta des del territori des de fa quinze anys. La declaració institucional contra el ramal de la MAT va rebre el suport unànime del ple i recorda que el tren d’alta velocitat funciona des del gener del 2013 sense necessitat que aquesta línia l’alimenti. El text, llegit en el ple, alerta que el ramal que s’ha projectat “tindria un fort impacte en el paisatge i l’equilibri ecològic d’aquest territori”. La línia, que s’inclou en la planificació energètica fins al 2026, preveu que el ramal aeri de la MAT s’estengui al llarg de 17 quilòmetres i que, en total, tingui 37 torres d’uns 70 metres d’altura. La Diputació també va condemnar de manera unànime la invasió d’Ucraïna en una segona declaració institucional, que subratlla el compromís de la societat catalana amb la pau i la resolució no violenta dels conflictes”. La tercera declaració institucional reafirma el compromís de la Diputació en la lluita contra el frau i la corrupció.

Més ajuts per a la covid

Per altra banda, es van aprovar inicialment les bases d’una nova línia de subvencions per pal·liar els efectes que la covid ha generat a les hisendes municipals. Es farà a través d’un fons extraordinari, de 7,4 milions d’euros. D’aquests, set milions es destinaran als ajuntaments i els 400.000 restants, als consells comarcals. La dotació que rebran els ajuntaments tindrà un import fix en funció de la seva població. El diputat delegat d’ens locals, Josep Maria Bagot, va subratllar que aquest fons extraordinari “que fins ara no existia” serà important per als ajuntaments, i ha destacat que “per primera vegada s’hagin tingut en compte criteris socials a l’hora de valorar els imports que corresponen a cada municipi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona