Administracions

Figueres revisa els plans de pensions d’empleats públics

Acorden portar a la Comissió Jurídica Assessora les aportacions fetes per l’Ajuntament de la ciutat a treballadors seus des del 2014

La problemàtica es remunta a una validació del 2014

L’Ajuntament de Figueres haurà de revisar les aportacions als plans de pensions dels treballadors públics per un valor d’1,8 milions d’euros que es feien des de l’any 2014. L’acord es va prendre ahir en un ple extraordinari en què es va acordar revisar l’ofici, les disposicions i els acords que permeten fer aportacions als plans de pensions dels treballadors públics des del 2014. Existeix un informe emès pel cap de recursos humans, de secretaria i de la vicesecretaria que alerta de “possibles responsabilitats comptables, administratives i penals que pot comportar”. L’informe jurídic conclou que les aportacions no s’haurien d’haver reprès el 2014 perquè implicaven un increment de la massa salarial i retributiva “prohibit expressament” per llei. Ara el cas passa a la Comissió Jurídica Assessora, l’òrgan consultiu de la Generalitat que és el que decidirà sobre el cas.

La problemàtica es remunta al ple del 4 de febrer del 2014, quan es van estimar les al·legacions que demanaven recuperar les aportacions al pla de pensions i s’acordava habilitar un crèdit per un import de 305.000 euros, a més de tres modificacions pressupostaries aprovades en decrets d’alcaldia, aleshores amb Marta Felip com a alcaldessa.

Segons l’informe de secretaria, no s’hauria d’haver fet perquè comportava un “increment de la massa salarial respecte del 2013” i, per tant, “no era ajustat a llei”, per un import de 252.145,40 euros. L’informe, a més, conclou que això va permetre consolidar “de manera no ajustada a llei, un increment de la massa salarial que va permetre que en exercicis posteriors fins a l’actualitat es poguessin fer aportacions en exercicis on no es podria haver fet (del 2014 al 2017, tots dos inclosos) i per una quantia superior entre el 2018 i el 2020”. En concret, i segons el document, el consistori no hauria d’haver pagat res entre aquells anys –tot i que va fer aportacions anuals d’entre 250.000 i 300.000 euros– i que entre el 2018 i el 2020 els imports s’haurien d’haver situat entre els 24.000 i els 99.000 euros.

L’objectiu de la revisió d’ofici és “depurar vicis de nul·litat de ple dret” que “presumptament” es van produir durant set anys i “per adequar la quantia de la massa salarial i la quantia de les aportacions al pla de pensions a les que pertocarien, a hores d’ara, si s’haguessin tingut en compte les limitacions establertes”. Per això, es recomana la suspensió de les aportacions als plans de pensions per a l’exercici del 2021 per l’import superior a 102.480,42 euros i “suspendre les aportacions a plans de pensions de l’exercici 2022 fins que es resolgui la revisió”.

LA XIFRA

1,8
milions d’euros.
Aquest és el valor de les aportacions als plans de pensions que s’han de revisar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA