Administracions

La Garrotxa augmenta el pressupost un 8,7%

L’ens comarcal manté 14 milions de la Generalitat per fer la planta de triatge

El pressupost del Consell Comarcal de la Garrotxa de l’any vinent és un 8,7% superior a l’actual, i se situa en 37,6 milions d’euros (48,8 milions si hi sumem les aportacions al Consorci Sigma i al Consorci d’Acció Social). L’increment –expliquen a l’equip de govern, de JxCat– es deu sobretot a les inversions en les depuradores d’Oix, Riudaura i Castellfollit i també a les corresponents a la construcció d’un nou vas a l’abocador comarcal (això sol ja puja a més d’un milió d’euros), l’adquisició de contenidors controlats per al nou sistema de recollida d’escombraries (1,2 milions d’euros), la incorporació dels menjadors de tres escoles als quals ja es donava servei fins ara (413.000 euros més) i la pujada del 2,8 % del sou del personal de la casa. Per a la gossera de Can Mali es preveu una despesa de 278.000 euros en millores, repartits en diferents partides.

De manera significativa, en el capítol d’ingressos s’inclouen, com en els darrers exercicis, els 14 milions provinents de la Generalitat per construir la planta de triatge, el projecte de la qual està encallat.

L’oposició diu que no

El nou pressupost es va aprovar amb els vots de JxCat, mentre que dos dels tres grups de l’oposició (ERC i el PSC) s’hi van mostrar en contra. El conseller de la CUP no va assistir al ple.

En nom dels republicans, Miquel Reverter (alcalde de Castellfollit) va qualificar el pressupost de “continuista” i de poques “variacions estratègiques”. Va retreure, entre altres qüestions, que el consell es fes càrrec de despeses que haurien d’assumir altres administracions. Reverter va reiterar la petició del seu grup –expressada en altres ocasions– que fa falta replantejar les polítiques comarcals per tal que els recursos i serveis afavoreixin sobretot els pobles amb menys possibilitats econòmiques.

El PSC, de la seva banda, va coincidir amb ERC en el fet que hi ha partides, va dir Josep Guix, de les quals s’haurien de responsabilitzar altres administracions i en la insuficient ajuda als pobles més petits. Guix també va trobar a faltar inversió en neteja de lleres i en arranjament de camins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt