Administracions

Figueres torna a tenir pla de joventut sis anys després

Facilita l’accés a subvencions en matèria de joventut d’altres institucions

Té el vistiplau de tots els grups

Figueres disposa de pla local de joventut, que ha rebut el vistiplau de tots els regidors del consistori. Aquest document ocupa el buit dels darrers sis anys. El darrer pla local de joventut es va presentar l’any 2012 i va ser vigent entre l’any 2012 i el 2015. Ahir, durant la presentació del pla, l’alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, va destacar que aquest pla permet a l’Ajuntament demanar subvencions a altres administracions en matèria de joventut. “No tenir pla local de joventut vol dir que l’Ajuntament de Figueres no pot arribar a tenir els recursos del contracte programa de la Generalitat; és a dir, no pot accedir a recursos econòmics que venen d’altres administracions que són els que afavoreixen executar polítiques de joventut”, va assenyalar.

El primer pla local de joventut de Figueres es va presentar el 2005 i el regidor responsable de la seva confecció va ser l’actual edil de Serveis Socials, Empresa i Ocupació i Formació i Indústria, Jesús Quiroga, que, des de l’any passat, és també subdirector d’Ocupació de la Generalitat. Aquell document va ser vigent entre el 2005 i el 2009.

El document se centra en tres grans eixos que afecten el dia a dia dels joves de la ciutat: l’emancipació juvenil, la inclusió i la transformació ciutadana. En cada eix hi ha diferents objectius estratègics que guiaran l’acció dels propers dos anys. Aquests objectius es materialitzaran en 46 accions concretes que s’han de complir abans d’acabar el 2023.

LA XIFRA

46
actuacions
concretes són les que preveu el pla local de joventut 2021-2023.

LA DATA

31.12.2023
Vigència.
El pla de joventut que s’acaba d’aprovar té una vigència de poc més de dos anys.

Formació, ocupació i habitatge

En matèria d’emancipació juvenil –un dels tres eixos del pla–, s’articula des de tres vessants: formació, ocupació i habitatge. En l’eix d’inclusió s’han proposat tres àmbits: la cohesió social, la multiculturalitat i l’equilibri territorial.

L’eix estratègic de transformació social s’ha dissenyat tenint en compte la participació, el foment de la cultura i l’oci juvenil i la promoció de la salut. L’alcaldessa, Agnès Lladó, considera que aquesta no només és una eina per millorar el dia a dia dels joves, sinó que és una manera de fer-los protagonistes de la “transformació de la ciutat”. El regidor d’Educació i Joventut i responsable del disseny del pla, Josep Alegrí, va assegurar que el pla és “imprescindible” per tirar endavant les polítiques reals de joventut amb el suport de les altres institucions del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona