Administracions

Dos projectes per reforçar l’eix turístic entre el barri vell i l’estany de Banyoles

Valorats en 4,5 milions, aspiren als nous ajuts Next Generation per fomentar el turisme sostenible

També volen donar suport al comerç de proximitat

Facilitar la connexió entre l’estany i el barri vell de Banyoles és l’objectiu compartit pels dos projectes amb els quals l’Ajuntament de Banyoles aspira als fons Next Generation de la Unió Europea, amb una inversió d’uns 4,5 milions d’euros.

El primer d’aquests projectes, Banyoles 2030: de l’estany al barri vell. Comerç i turisme propers i sostenibles, inclou una desena d’actuacions per a la millora de la via pública i per al foment de la sostenibilitat i l’economia circular. En l’àmbit de la via pública, preveu la urbanització dels carrers Sant Antoni i Sant Martirià i la plaça d’en Ges, de les escales d’accés al mirador Joan de Palau i del passeig de la Indústria. Pel que fa al foment de la sostenibilitat i l’economia circular, s’hi preveuen actuacions de millora de la qualitat ambiental del barri vell, la millora de l’enllumenat del perímetre de l’estany i l’adequació del carril bici i del passeig de vianants o la millora de la qualitat ambiental del mirador del Puig d’en Colomer. El projecte preveu una inversió de 4,1 milions d’euros, dels quals s’ha sol·licitat una ajuda de 3,1 milions.

Quant al segon projecte, Banyoles 2030: comerç de proximitat, digitalitzat i sostenible, preveu diferents actuacions, com ara una campanya de sensibilització ambiental del mercat i el comerç, la creació d’un programa per a la digitalització del comerç de proximitat, càpsules formatives per a la transformació digital, la recollida porta a porta dels residus comercials i campanyes d’educació i sensibilització ambiental per impulsar un consum més sostenible. Comporta una inversió de 431.440 euros, dels quals s’ha sol·licitat una ajuda de 339.912.

LES FRASES

Els fons Next Generation són una oportunitat per impulsar projectes estratègics de ciutat
Miquel Noguer
Alcalde de Banyoles
Totes les actuacions prioritzen els vianants, tant els veïns i veïnes de Banyoles com els turistes
Anna Tarafa
Regidora de Promoció Econòmica


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia