Administracions

Besalú congelarà els tributs municipals per segon any seguit

L’Ajuntament de Besalú preveu congelar els tributs municipals en les ordenances de l’any que ve, segons l’equip de govern (JxCat). Serà el segon any que s’aplica aquesta mesura. L’anunci va tenir lloc en el darrer ple, a l’hora de donar compte de les línies bàsiques del pròxim pressupost, un apartat en què també es van avançar mesures com ara bonificacions de l’IBI per la instal·lació de plaques solars en habitatges i per una bona gestió de residus. Quant a inversions, es calcula poder instal·lar contenidors “intel·ligents” al costat de la deixalleria, per a les segones residències o apartaments turístics, i obres de millora en camins deteriorats pel temporal Glòria.

Queixes de l’oposició

La Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) ha admès a tràmit la denúncia contra l’equip de govern de Besalú presentada pel grup municipal d’ERC, a l’oposició, per la negativa a facilitar-los una sèrie de documents. Els republicans s’havien adreçat al GAIP (un organisme dependent del Parlament de Catalunya) després d’haver sol·licitat diverses vegades a l’equip de govern, de JxCat, l’expedient sobre els permisos i les mesures de seguretat d’un espectacle amb pirotècnia i sobre el compliment de les normatives de diferents actes de la recent festa major. “Per les raons que siguin, no ens ho volen donar”, manifesta el portaveu del grup d’ERC, Alfred Cairó. Aquests casos serien un exemple de l’actitud que, segons ell, manté des de principis de mandat el govern. “Els demanem informació i dades a què tenim dret i no ens les faciliten a la primera, sinó que ens obliguen a presentar una instància i, a vegades, ni així ens ho donen”, assegura. Si demanem informació –argumenta el representant de l’oposició– és perquè volem col·laborar en la gestió del municipi, fent aportacions que poden ser d’utilitat.”

“No em consta”

L’alcalde, per la seva banda, desmenteix ERC. “A mi no em consta que hi hagi documentació demanada pendent”, assegura Lluís Guinó, que ha recordat que l’Ajuntament té el segell de transparència informativa, que s’obté després d’una auditoria externa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona