Administracions

S'inaugura el Palau de la Generalitat a Girona

El president Montilla lloa la tasca dels funcionaris i la vocació de servei al ciutadà i d'eficiència de la nova seu

«L'antic hospital de Santa Caterina reconvertit en seu de la Generalitat a Girona no fa més que donar continuïtat a una voluntat de servei a la ciutadania.» Així explicava Montilla en el seu discurs la vocació per donar una millor atenció a la ciutadania gràcies a la nova finestreta única que s'aplica a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, des d'on es poden realitzar fins a 625 tràmits i que té un total de 41 professionals treballant-hi.

Aquest esperit de servei també va teixir el discurs del vicepresident Carod-Rovira quan va assegurar que el nou model de gestió «ha de fer més fàcil les coses a la gent i evitar els tràmits excessius» i va explicar que el model de Girona també s'aplicarà en les futures seus de Tortosa i Lleida. El delegat del govern, Jordi Martinoy, va posar en relleu que el complex trasllat dels departaments a la nova seu «ha estat modèlic» i va emfatitzar que el nou edifici ha de servir clarament per «millorar la qualitat i eficàcia en el servei al ciutadà».

Per la seva banda, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va posar en relleu el significat que suposa per a la ciutat la recuperació de l'edifici històric i la possibilitat «de crear una nova centralitat al cor de la ciutat». Entre les autoritats també hi havia dos dels consellers gironins del govern com són Joaquim Nadal i Marina Geli.

L'acte inaugural d'ahir culmina un llarg procés que es va iniciar fa sis anys quan l'antic hospital tancava les seves portes i es posava fil a l'agulla a un ambiciós projecte que ha acabat suposant uns quatre anys d'obres i una inversió d'uns 34 milions d'euros. Dilluns que ve es preveu que arribin al nou edifici els funcionaris de Medi Ambient que completaran el procés que es va iniciar al voltant de Sant Jordi amb l'arribada dels primers treballadors en aquest nou edifici, que en conjunt ocupa uns 30.000 metres quadrats de serveis i uns 4.000 metres quadrats d'espais lliures.

Xiulada a l'entrada

L'arribada del president Montilla al nou edifici es va fer entre els xiulets i els crits de protesta d'un centenar de representants sindicals en contra de les retallades. Entre els grups que protestaven també hi havia els grups de treballadores de la neteja dels locals de la Generalitat que temen que amb l'estrena de la nova seu es quedin sense feina si el govern no subroga totes les treballadores. Carod-Rovira s'ha compromès «a buscar una solució immediata» per a les dones que s'han quedat sense feina. Ha instat els sindicats a tenir una reunió en breu per resoldre el conflicte, però va defensar l'adjudicació del nou contracte a una empresa amb persones discapacitades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Tanquen puntualment dos parcs infantils de Pineda per culpa dels actes incívics

Pineda de Mar
Salut

Un bressol de reanimació manté el cordó umbilical intacte en parts d’alt risc al Taulí

Sabadell
SALT

Retiraran 23 pollancres morts a causa de la sequera del parc de la Maçana

SALT
OLOT

Campanya per impulsar el reciclatge de vidre en cinc municipis de la Garrotxa

OLOT
GIRONA

El projecte [Des]Connecta’t promou l’ús responsable de les pantalles

GIRONA
judicial

El Constitucional insta la fiscalia a dir si cal investigar les filtracions del ‘cas Judes’ a la premsa

barcelona
Societat

Els tècnics no van considerar “crítica” una agressió prèvia del reclús que va matar la cuinera de Mas d’Enric

Barcelona
VIDRERES

Queixes per irregularitats en les factures de Rec Madral

VIDRERES
SANT ANIOL DE FINESTRES

Aigua Sant Aniol rep tres guardons en el certamen Fine Waters 2024

SANT ANIOL DE FINESTRES