Successos

policia

incendi forestal

Detenen un home que va causar un foc a Garriguella

Va reconèixer als Mossos que, després de fumar, va llançar una burilla al marge de l'N-260

L'incendi va tenir lloc en una zona de canyes, on va cremar una extensió de 500 metres quadrats

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 6 d'agost un home que va ocasionar un incendi a Garriguella. L'acusat té 56 anys, és de nacionalitat iraniana i no li consta un domicili conegut. Els fets van tenir lloc a un quart de vuit de la tarda, quan els agents de la comissaria de Figueres van ser alertats d'un foc en un indret de canyes. Les flames van iniciar al costat de l'N-260, a l'altura del punt quilomètric 26. Diversos efectius es van dirigir immediatament allí i van constatar que cremava una zona de canyar, al marge de la carretera. Els Mossos van contactar amb diversos testimonis, els quals van explicar que uns minuts abans que comencés l'incendi van veure una persona en el lloc on es va desencadenar. Una patrulla va localitzar a pocs metres de distància el sospitós, que anava amb una bicicleta. Va relatar que havia parat allà per esmorzar i fumar una cigarreta. Va admetre que després va llençar la burilla al canyar i, a causa del fort vent que bufava, es va encendre i va causar el foc. Un cop obtinguda la seva declaració i després de valorar els indicis recollits, la policia el va arrestar com a presumpte autor d'un delicte d'incendi forestal.

Tres dotacions dels Bombers van treballar en les tasques d'extinció de les flames, que van ser completament apagades quan passaven pocs minuts de les vuit de la tarda. Les van poder controlar ràpidament i tan sols van resultar afectats 500 metres quadrats de canyes i un tram del marge de la calçada. El detingut, que no té antecedents, va passar l'endemà a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres, que va decretar la seva posada en llibertat.

Segons les investigacions dels Agents Rurals, el llançament d'una burilla mal apagada també seria la causa d'altres incendis que s'han produït aquest estiu a les comarques gironines. El 19 de juliol a la tarda es va haver de combatre un foc forestal a la serra de Coguls, a Santa Coloma de Farners, i es va saber que aquell mateix dia al matí hi va haver un grup de persones que hi van estar recollint bruc. A prop d'on duien a terme aquesta activitat hi havia puntes de cigar a terra i, en aquest cas, les flames van cremar 26,93 hectàrees. D'altra banda, una negligència similar –una burilla tirada al voral de la GI-664– es creu que va originar un incendi el 4 d'agost a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, on van quedar malmeses 53,63 hectàrees, la majoria de les quals de conreu.

“Agraïment pel suport”

També es manté oberta la investigació per intentar identificar la persona que dissabte passat a la matinada va causar de manera intencionada un incendi que va arrasar 76 hectàrees a Saus, Camallera i Llampaies i Vilopriu. L'Ajuntament de Saus va agrair públicament “la bona feina dels Bombers, els Mossos, Protecció Civil, el SEM, ADF, Agents Rurals, pagesos i la resta de voluntaris que van col·laborar en l'extinció”. “No va ser fàcil, però gràcies a la seva rapidesa i professionalitat van minimitzar els efectes del foc i van impedir que perjudiqués els habitatges, els nuclis de població i les granges. I, alhora, volem donar ànims als especialistes d'aquests cossos que van ser atesos per algun tipus de lesió.”

El consistori també dóna les gràcies als membres del centre de comandament que es va instal·lar a l'Ajuntament de la població i elogia el director general dels Bombers, Juli Gendrau, i el director dels Serveis Territorials d'Interior a la demarcació de Girona, Albert Ballesta, “per ésser al peu del canó a cada moment”. I, en el mateix comunicat, es conclou: “Davant l'evidència que l'incendi va ser intencionat, esperem que aviat el responsable sigui localitzat i pagui per tot el que ha fet, ja que algun dia pot causar una desgràcia d'efectes imprevisibles. Desitgem que no es torni a repetir.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia