Un voltor aterra a la transitada avinguda de Santa Coloma d'Olot i la policia local l'ha de capturar

Agents de la Policia Municipal d'Olot van haver de realitzar dijous passat un servei peculiar: capturar un voltor jove, però de grans dimensions, a l'avinguda de Santa Coloma. Aquest vial és l'accés sud al centre de la ciutat i una de les vies més transitades. La captura va ser difícil pel fet que el voltor estava esverat per la presència de cotxes i de molts curiosos, i després que un dels agents li llancés la seva caçadora a sobre, va ser immobilitzat i traslladat a unes dependències d'un hostal proper fins que van arribar els Agents Rurals i el van ficar a dins d'una gàbia preparada per traslladar-lo al Centre de Recuperació d'Aus dels Aiguamolls de l'Empordà. L'animal serà retornat al seu hàbitat originari, quan estigui recuperat.

Segons els Agents Rurals, aquest animal ja havia estat detectat al matí del mateix dia a sobre d'una teulada propera, però no l'havien pogut capturar.

De fet, un altre exemplar ja havia estat rescatat per membres del mateix cos a Santa Pau. Es tracta d'exemplars joves de voltor de la colònia propera de Sant Joan de les Abadesses, que, segons els experts, surten a fer pràctiques de vol i en dies de vent poden acabar esgotats. Llavors cauen a terra sense forces i sense capacitat de tornar a volar fins a haver-se recuperat del tot. El 2006, la Fundació Fauna en va recollir un altre en uns camps del barri del Morrot d'Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.