Successos

Descarten ara que el crim de Vila-sacra fos un accident

L'advocat de Francisco Javier Molina defensa ara que es tracta d'un homicidi

El fiscal i l'acusació particular insisteixen que és un assassinat i sol·liciten una pena d'entre 19 i 25 anys de presó

L'endemà que l'acusat del crim de Vila-sacra declarés que va disparar a la víctima “per inèrcia” i “a l'aire” i que no tenia cap intenció de matar-lo, ara la seva defensa descarta que fos un accident. Durant l'exposició de les conclusions finals, que es va fer ahir durant l'últim dia de judici, l'advocat Carles Monguilod va canviar substancialment la versió dels fets. El lletrat sosté que va ser un homicidi, però que l'acusat va disparar per un arravatament. És a dir, que Francisco Javier Molina va disparar tres cops, per un impuls impossible de frenar, enrabiat després que la víctima, Youssef Telemsani Chentouf, intentés robar-li marihuana que tenia al seu hort armat amb un ganivet. D'altra banda, Monguilod defensa que l'acusat va col·laborar en tot moment amb la justícia i que va ajudar així que s'aclarís com havien anat els fets. En cas que el jurat popular declari l'acusat culpable d'homicidi, l'advocat demana la pena mínima, que en aquest casos oscil·la fins a un màxim de deu anys de presó.

A l'altra banda hi ha les acusacions, que no es creuen la versió que ha exposat l'acusat durant els quatre dies que ha durat el judici. El fiscal, Enrique Barata, manté la petició, i demana per a l'acusat una pena de 19 anys de presó per un delicte d'assassinat perquè sosté que va anar “a caçar” la víctima quan li va disparar tres trets, dos a boca de canó. L'acusació particular, encapçalada pel lletrat Joan Ramon Puig, que defensa els interessos de la família de la víctima, eleva la petició a 25 anys de presó.

Els fets van tenir lloc pels volts de les dues del migdia del 2 d'octubre del 2013, després que l'acusat sorprengués agafant brots de marihuana Telemsani, que va fugir corrent. L'acusat va abatre'l d'un tret i, segons la versió de les acusacions, un cop la víctima va caure a terra el sospitós el va rematar.

Està previst que avui el jurat popular prengui una decisió i tingui enllestit al veredicte.

LA FRASE

Atabalat, va disparar després de sorprendre la víctima robant marihuana armada amb un ganivet
Carles Monguilod
advocat de l'acusat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia