Successos

Arrenca el judici contra l'acusat de l'assassinat de Vila-sacra

El fiscal acusa Francisco Javier Molina d'haver disparat tres trets contra la víctima i demana 19 anys de presó

La defensa sosté que va ser un accident i demana quatre anys

Un tribunal popular va començar a jutjar ahir a l'Audiència Francisco Javier Molina, l'acusat d'haver matat a trets Youssef Telemsani Chentouf a Vila-sacra. El sospitós hauria sorprès la víctima robant-li fulles de marihuana, li va disparar i va llançar el cadàver al riu Muga. Per aquests fets, el fiscal, Enrique Barata, demana per a l'acusat una pena de 19 anys de presó per un delicte d'assassinat perquè sosté que va anar “a caçar” la víctima quan li va disparar tres trets, dos a boca de canó. L'acusació particular, encapçalada pel lletrat Joan Ramon Puig, eleva la petició a 25 anys de presó. En canvi, el seu advocat, Carles Monguilod, defensa que la mort es va produir per accident, i per això demana una pena mínima de quatre anys de presó.

Els fets van tenir lloc pels volts de les dues del migdia del 2 d'octubre del 2013. Aquell dia, segons l'escrit de conclusions provisionals de l'acusació pública, el processat, després que sorprengués Telemsani agafant alguns brots de marihuana i de veure com fugia corrents, el va apuntar amb l'arma i el va abatre amb el primer dispar. Arran de la dispersió de la munició, dos perdigons li van impactar al maluc i un altre a l'altura del fèmur. Això va provocar que Youssef caigués a terra. L'acusat s'hi va acostar i, quan va arribar a una distància d'entre 3 i 5 metres d'ell, li va disparar un altre cop directament al pit; i per assegurar-se del resultat letal, li va etzibar un últim tret al cap.

Barata hi afegeix que l'acusat era coneixedor de “la gran potència mortal” dels cartutxos i de la incapacitat de defensar-se que tenia la víctima davant l'ús de l'arma i la munició. Per desfer-se del cadàver i evitar ser descobert, el va embolicar amb plàstic i el va lligar amb cordes. El va introduir al seu vehicle, va conduir fins a Castelló d'Empúries i va tirar i submergir el cos al riu de la Muga.

Telemsani tenia 34 anys, treballava de ferrer, havia nascut al Marroc i des que tenia 13 anys residia a Figueres. L'acusat cultivava plantes de marihuana en un terreny situat als afores de la població.

LA DATA

02.10.13
És el dia
que van tenir lloc els fets, en un terreny on es cultivava marihuana, als afores de Vila-sacra.

LA FRASE

Va caminar cap a la víctima i li va disparar al pit, a l'altura del cor, per assegurar-se que la matava
Enrique Barata
fiscal

“Si enganxo algú robant, li fotré una rajada de trets”

L'acusat no declararà fins dijous, o sigui, l'últim dia de judici. Els que sí que ho van fer van ser alguns dels testimonis que poden esclarir què va passar aquell dia a Vila-sacra. Un d'ells va explicar ahir com algun cop l'acusat li havia explicat com, armat a l'esquena amb una escopeta, tenia la intenció de disparar contra qui s'acostés a la seva plantació. “Si enganxo algú robant la meva marihuana, li fotré una rajada de trets”, diu el testimoni. Segons l'home, estava fart que li prenguessin la droga, i per això volia prendre mesures dràstiques. “Jo el coneixia com el caçador, és per això que no em va estranyar carregant amb una escopeta”, relata l'home.

Els que també van declarar van ser els companys i responsables de l'empresa on treballava la víctima. En un relat gairebé calcat, van explicar com Telemsani habitualment es desplaçava a la zona on el van disparar. “Anava allà habitualment per descansar o per dinar, moltes vegades li havia vist el cotxe aparcat”, va afirmar un dels seus caps. També van assegurar que no l'havien vist consumir mai, i per això els estranya que anés a robar marihuana.

El judici continua avui amb la declaració de més testimonis i policies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia