Successos

Convoquen una manifestació a Maçanet en rebuig a un cas d'abusos a una menor

L'acció tindrà lloc el 22 de març

Ha estat impulsada pels pares d'una nena víctima de tocaments per part d'un tiet seu

Volen denunciar públicament els fets

Els pares d'una menor que va ser víctima d'un episodi d'abusos sexuals per part d'un oncle seu han convocat pel 22 de març una manifestació a Maçanet de la Selva en senyal de rebuig als fets i per donar a conèixer públicament la seva disconformitat amb la condemna que es va imposar a l'acusat, ja que la consideren “mínima”. El judici pel cas es va celebrar el 25 de juny del 2014, al penal número 2 de Girona. En les seves conclusions definitives, tant l'advocat de la família de la nena com el ministeri fiscal van sol·licitar tres anys de presó per al processat. La sanció que va decretar finalment la magistrada va ser substancialment inferior a la pena a la qual l'imputat s'enfrontava. Segons es recull en la sentència, va ser condemnat a un any i un dia de presó com a autor d'un delicte d'abús sexual; a la prohibició de comunicar-se amb la menor i aproximar-s'hi a menys de 500 metres durant 2 anys i 1 dia, i, en concepte de responsabilitat civil, a indemnitzar-la amb un total de 5.000 euros. Com que l'home no presentava antecedents, però, la jutgessa va acceptar que se li suspengués l'execució de la pena de presó, amb el condicionant que no tornés a delinquir al llarg d'un període de dos anys.

En la resolució judicial es considera provat que els fets es van produir la matinada del 7 de juny del 2010, quan la menor tenia 8 anys. Aquell dia, es trobava al domicili d'un oncle seu, veí de Maçanet. A l'habitatge també hi viu la parella d'ell, la qual és germana de la mare de la víctima. Aprofitant que la tia de la criatura va haver de marxar perquè la seva germana havia tingut un accident, l'acusat va fer anar a dormir la neboda, es va posar al llit on era ella, li va treure el pijama i va abusar-ne, fins que la seva companya va tornar a casa i va cessar els tocaments. A l'hora d'establir la pena, la jutgessa va tenir en compte dos atenuants. En primer lloc, que estava sota els efectes de l'alcohol, que “li disminuïa lleugerament el control dels seus impulsos sexuals”. I, en segon lloc, s'ha apreciat l'atenuant de dilacions indegudes perquè la causa ha estat paralitzada en diferents períodes, “sense cap raó que ho justifiqui”. Ha jugat, doncs, a favor de l'acusat el dilatat temps transcorregut entre el succés i la celebració de la vista. Amb tot, el lletrat de l'acusació va presentar dos recursos a l'Audiència de Girona. L'un en contra de la sentència i l'altre demanant que es revoqués la suspensió de la pena, si bé han estat desestimats.

Malgrat la condemna, els pares de la nena expliquen que el condemnat continua desmentint que hagués perpetrat els abusos. Aquest ha estat un dels detonants pels quals han organitzat la manifestació, ja que volen que es conegui el que va passar i demostrar que no s'han inventat res. La concentració s'iniciarà a les deu del matí, a l'avinguda de la Selva. Ja se'ls ha concedit permís per recórrer diversos carrers i, en la capçalera, exhibiran una pancarta amb el següent escrit: “El poble unit mai serà vençut. Desterrament, desterrament a l'autor del delicte.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia