Empresonen una banda de lladres que robaven en un sol dia fins a tres pisos escalant per les façanes

Els detinguts havien assaltat cases al Baix Llobregat, el Maresme i el Barcelonès

La banda sempre feia servir el mateix modus operandi. Actuaven al vespre i quan no hi havia ningú als habitatges. Hi accedien escalant fins als balcons dels primers pisos i forçaven les portes i les finestres, o bé entraven pels celoberts dels edificis. De les cases, els lladres s'enduien targetes i llibretes bancàries, joies, rellotges i aparells d'electrònica. Els objectes robats els enviaven a les seves famílies a Xile utilitzant diverses identitats o bé els revenien a terceres persones i després enviaven els diners al seu país. De moment, els Mossos han relacionat els lladres amb nou robatoris amb força a domicilis, un altre a l'interior d'un vehicle i un robatori i furt d'un vehicle, a Abrera, Vallirana, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Pol de Mar, Vilassar de Mar i Caldes d'Estrac. Els lladres tenen una llarga trajectòria delictiva en diversos països d'Europa –Suècia, Noruega, Àustria, Suïssa, Alemanya i Itàlia–, on havien complert penes de presó. Fins i tot en algun d'aquests països hi tenen prohibida l'entrada. A més, la banda estava en contacte amb altres xilens que es dedicaven a robar pisos en altres països europeus i a Hong Kong. Els tres lladres han ingressat a la presó de manera preventiva.

D'altra banda, els Mossos han detingut un noi de 22 anys acusat de robar en dos habitatges de Sant Salvador de Guardiola (Bages) en una mateixa nit. En un dels robatoris, el lladre es va endur un cotxe de gamma alta, que va ser localitzat pels Mossos a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.