Successos

SUCCESSOS

Troben part d'un cadàver en un bosc, a Pont de Molins

S'investiga si es tracta de les restes de Sergi Suárez, el jove de Pont de Molins pràcticament cec que va desaparèixer la vigília de Sant Joan del 2011

Va localitzar les restes òssies un pastor

Un pastor que sol anar amb el ramat des de Biure fins a Pont de Molins va localitzar als boscos de can Defís, a Pont de Molins, part d'un esquelet humà, que ara s'investigarà si es tracta de les restes de Sergi Suárez Muelas, el jove del municipi que està desaparegut des de la vigília de Sant Joan de l'any 2011. Diumenge al migdia, després que el pastor avisés de la troballa, els Mossos d'Esquadra i la comitiva judicial van pujar al punt on hi havia els ossos, a uns tres quilòmetres de Pont de Molins, per fer l'aixecament. Es va tractar d'unes diligències singulars, ja que les restes estaven escampades per una zona molt àmplia i els Mossos van haver d'establir un perímetre per delimitar el radi de dispersió. Van recollir una trentena d'indicis que es van considerar peces òssies humanes i en van descartar d'altres: uns ossos, molt grossos, que podrien ser de vaca. L'indret on es va trobar part de l'esquelet va ser arrasat pel gran incendi de l'estiu passat a l'Empordà i tot indica que el cos ja era al bosc quan van passar les flames perquè alguna part, sobretot la mandíbula, estava totalment carbonitzada i, per tant, no serà útil a efectes d'identificació. En canvi, la dentadura superior i el crani estaven prou sencers perquè els forenses els puguin sotmetre a anàlisi i, en cas que es disposi de la fórmula dental completa, comparar la part superior. En una primera inspecció del crani, no es va detectar cap signe (ni cops, ni forats) que pogués fer pensar que es tracta d'un cas de mort homicida.

Les restes s'han enviat a l'Institut de Medicina Legal, a Girona, per fer les anàlisis corresponents. En primera instància, els Mossos i els forenses intentaran comprovar si es tracta del jove desaparegut a Pont de Molins, a partir de les dades que els Mossos ja tenen arxivades sobre ell. Si és possible, s'intentarà comparar la seva fitxa dental (que la família ja va aportar en el seu moment) amb la part de la dentadura i també es provarà d'extreure ADN de les restes per comparar-lo amb la dels seus familiars (que també en van donar una mostra a la policia científica dels Mossos). Hi ha un detall, a més, que pot ser molt útil per a la identificació: Sergio Suárez va ser sotmès a una operació al cap per extirpar-li un tumor, per tant, és clau que els forenses examinin si el crani que ha estat localitzat té una cicatriu.

La família de Sergi Suárez no tenia notícies del seu fill des del dia que va desaparèixer. “Ningú ens havia fet cap trucada ni tampoc ens havia donat cap pista. Però en aquests divuit mesos nosaltres no hem parat de buscar-lo”, va assegurar ahir la seva mare, Isabel Muelas. La família ara s'havia fet membre d'Intersos, l'associació que engloba familiars de persones desaparegudes per demanar ajut per trobar-les.

El noi va desaparèixer el 23 de juny del 2011, després d'haver sortit a fer una de les seves habituals passejades. Tot i que tenia escassa visió, no duia gos pigall i feia les seves rutes per l'entorn del poble tot sol. Durant diversos dies, els bombers, els Mossos i una bona colla de voluntaris i gent coneixedora del bosc van fer recerques per l'entorn de Pont de Molins. Els bombers van mobilitzar helicòpters, van dur gossos especialment ensinistrats, es van submergir a la Muga i van rastrejar especialment la zona del monestir del Roure, ja que un testimoni assegurava que l'havia vist caminant cap a aquella direcció. Però tots els esforços per trobar Suárez van ser en va i finalment els cossos d'emergència van desmuntar el camp base que tenien fixat davant de l'ajuntament i van aturar la recerca activa.

La zona on aquest cap de setmana han estat trobades les restes òssies, tot i que està allunyada del poble, queda dins de la trajectòria que podria haver fet Suárez a partir del camí del Roure on el testimoni va afirmar que l'havia vist el dia de la desaparició.

LA DATA

23.06.11
va ser el dia
que va desaparèixer Sergi Suárez. No duia gos pigall i feia les seves rutes per l'entorn del poble tot sol.

LA XIFRA

25
anys
tenia Sergi Suárez Muelas quan va desaparèixer. Tenia un espai a la Viquipèdia com a boxador.
Tossa de Mar

Un cadàver amb un tret, localitzat a Sant Grau

Els forenses gironins treballen en l'anàlisi d'altres cossos esquelètics que no han estat identificats. Entre ells, el del cadàver també fraccionat (hi havia el crani, els fèmurs i la pelvis) que va ser trobat el juliol del 2012 a la muntanya de Sant Grau, a Tossa de Mar. El cas s'investiga com un homicidi, ja que en el crani s'hi va detectar un forat que evidenciava que havia rebut un tret. Es va realitzar una anàlisi comparativa amb la fórmula dental de Ievgueni Komlik, a qui solien anomenar senzillament Eugenio, un jove ucraïnès establert al Baix Empordà que treballava d'agent immobiliari, i que està desaparegut des del 13 d'agost del 2005. Però l'anàlisi odontològica va descartar que es tractés de Komlik.

Sant Daniel / Girona

Troben el cos d'un noi jove buscant un boletaire vell

També continuen les investigacions forenses per identificar el cadàver (d'un home jove) que va ser localitzat el desembre passat a la zona de Sant Daniel, a Girona. El cos el van trobar mentre buscaven el seu parent els familiars de Baltasar Rodríguez Martin, el boletaire de 74 anys de Sarrià de Ter desaparegut des del 15 de novembre del 2011. El cos, ja esquelètic, conservava part de la roba, que denotava que es tractava d'un home jove. A prop del cadàver hi havia una moto, però es va descartar que tingués relació amb el noi mort que, a dia d'avui, continua sense ser identificat. Els forenses han fet una anàlisi antropomòrfica, així com un estudi detallat de la dentadura, però no han trobat cap desaparegut que s'hi ajusti.

Montcada i Reixac

La noia sense nom dins d'una maleta a l'estació

L'especialista forense i odontòloga gironina Anna Hospital s'ha fet càrrec de l'estudi de la dentadura del cos d'una noia que va ser localitzat el 8 de setembre passat dins d'una maleta, a prop de l'estació de Montcada i Reixac (Vallès Occidental). L'estudi antropomòrfic va determinar que es tracta d'una dona d'entre 25 i 35 anys, però per ara se'n desconeix la identitat. Es va fer una comparativa amb la noia equatoriana, veïna de Barcelona, desapareguda des del 12 d'agost, però es va descartar que fos ella. Per aquest cas va ser detingut i empresonat un home peruà que, segons s'ha constatat, hauria mort la dona, n'hauria fraccionat el cos i l'hauria repartit en bosses, que va llençar en diferents contenidors. No se l'ha trobat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.