Successos

Quinze crims en només deu mesos i falta atrapar els assassins en sis casos

Aquest any s'ha registrat un assassinat cada vint dies de mitjana, un índex dels més elevats dels darrers anys a les comarques gironines

Quinze crims detectats en deu mesos estan convertint el 2012 en un dels anys amb un índex de criminalitat més elevat dels darrers anys a les comarques gironines. El primer dia de l'any es van descobrir els cossos d'Oleksandre Platikhina, de 54 anys, i la seva dona, Natalia, al seu pis de Girona. La carta que va deixar ell va aclarir que l'havia matat i s'havia suïcidat.

El 24 de gener, va ser assassinada a ganivetades Manprit Kaur, a casa seva a Olot. El seu marit, Ajit Singh, i el seu cunyat, Gurjeet Singh, estan empresonats acusats del crim.

El 24 de febrer, una batussa davant la discoteca Caribbean de Girona va acabar amb el colombià Alexis Vergara mort i tres detinguts: el polonès Lucjan Yan Niesyn i els romanesos Naghi Endre i Andrei Tanassa. Ara només està a la presó Niesyn.

El 10 de març, un caporal dels Mossos va matar a Olot Antonio Tirado Valderrama d'un tret en una intervenció policial. El jutjat ha obert un sumari per homicidi i el caporal està imputat.

El 3 d'abril, es va trobar el cos de Josep Subirós, de 93 anys, mort a cops a casa seva a Figueres. Els Mossos tenen identificat un sospitós, però és al Marroc i el govern del país no el pensa entregar.

El 10 de maig, un turista escocès, Craig Mallon, va morir en una baralla nocturna a Lloret. No s'han detingut els autors.

El 22 de maig, Antonio Navarro va rebre una brutal pallissa mentre obria el bar Tragos de Girona i va morir dos mesos després. Hi ha dos empresonats, Medhi Touil i Aalae Eddinne Toulali, i dos imputats, Tamara Bile Fernández i Cristian López.

El 16 de juny, una noia hondurenya, Yajaire Reyes Recarte, va morir apunyalada a mans del seu home, Douglas Yaire Ortiz Lagos.

El 19 de juny, van trobar un esquelet amb un tret al cap en un penya-segat de Tossa.

El 3 de setembre, van trobar el cos de Daniel Dovetto, un professor francès, assassinat arran de l'N-II a Pont de Molins. La policia francesa ha detingut els autors del crim.

I al mateix dia, assassinat frustrat a Lloret: uns motoristes van tirotejar Gabriele Biondo i el seu fill de tres anys, que van sobreviure a l'atac. Els pistolers no han estat localitzats encara.

El 13 de setembre, van matar de cinc trets, entre ells dos de gràcia, el rus Alexei Propocovhic. Tampoc hi ha detencions.

El 6 d'octubre, un camioner polonès, Muszynski Jaroslaw, va morir en un pàrquing de Figueres. Han estat empresonats tres compatriotes: Zimny Robert Krzyszdof, Wronsky Adam i Andrew Furmanuk Andrzej.

I els darrers cinc dies s'hi han afegit dos casos més: l'assassinat de Lluís Sangrador a Olot i el crim d'ahir a Riudellots.

Al lloc equivocat en el moment equivocat

Irene Delgado Zumaquero estava en “el lloc equivocat en el moment equivocat” divendres a la tarda, a casa del veí d'Olot Lluís Sangrador, quan l'amfitrió va ser cosit a ganivetades per Alejandro Fortuño Blasco, el seu company. Però ella és aliena a l'assassinat, segons apunta el lletrat Jordi Franco, que exerceix la defensa de Delgado, que remarca que Fortuño ja s'ha autoinculpat sense implicar per res la seva dona, més enllà del fet que diu que va atacar Sangrador perquè es volia excedir amb ella. La defensa de Delgado proposarà que ella, quan estigui en condicions, aporti la seva versió dels fets però no pas com a imputada, sinó com a testimoni. Dilluns, davant del jutge, Irene Delgado es va negar a declarar i el jutge la va deixar en llibertat.

Els funerals per Lluís Sangrador, molt popular a Olot, se celebraran avui a les 6 a la sala polivalent del tanatori d'Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.