Successos

crim

Els tres xòfers sospitosos de matar un col·lega, a la presó

Els tres camioners polonesos estan considerats coautors d'un delicte d'homicidi

Tots haurien participat en la pallissa que dissabte passat va acabar amb la mort de Muszynski Jaroslaw

El jutjat d'instrucció número 1 de Figueres va decretar ahir a la nit presó provisional comunicada i sense fiança per un delicte d'homicidi per als tres camioners polonesos detinguts amb relació al crim del seu col·lega Muszynski Jaroslaw. Tots tres estan considerats coautors de l'homicidi, ja que van participar activament en la pallissa mortal que va acabar amb la mort del camioner, de 47 anys i també d'origen polonès. Els detinguts van passar a disposició judicial ahir cap a dos quarts de cinc de la tarda i van estar declarant durant hores. Pels volts de les deu de la nit, i un cop repassat l'atestat policial dels Mossos d'Esquadra i les peticions de fiscalia i dels advocats defensors, el jutge va decretar l'empresonament dels tres camioners no només per la gravetat dels fets sinó també pel risc de fugida dels detinguts.

Un fort cop al cap

La policia va detenir els tres camioners poques hores després de localitzar el cadàver a l'aparcament de la benzinera Petrem, al número 6 de l'avinguda Vilallonga de Figueres. La víctima tenia múltiples cops per tot el cos i la cara ensangonada, i estava enmig d'una bassa de sang. Les investigacions han pogut determinar que Muszynski Jaroslaw va morir d'una pallissa a cops de peu i de puny, tot i que no es descarta que també rebés alguna trompada contra una superfície forta, com podria ser el terra o algun dels blocs de ciment que hi ha a l'aparcament. Un cop vistes les imatges de les càmeres de seguretat de la gasolinera i de prendre declaració a testimonis i als camioners, els Mossos van procedir a detenir els tres polonesos. Pel que fa al mòbil del crim, de les investigacions i dels interrogatoris es desprèn que el conductor polonès va morir arran d'una batussa motivada per la gran ingesta d'alcohol de tots els implicats, i sense que hi hagués cap motiu aparent.

D'altra banda, els tres camions de gran tonatge que duien tant la víctima com els tres detinguts continuaven aparcats ahir a la benzinera de Figueres amb el corresponent precinte policial, en espera del que dictamini el jutge.

El cos del francès trobat a Pont de Molins encara és al dipòsit

El cos de Daniel Dovetto, el francès que va ser trobat assassinat a Pont de Molins el 3 de setembre, continua al dipòsit de cadàvers de l'Institut de Medicina Legal de Girona en espera que el jutge de Figueres que va obrir diligències pel cas i el jutjat de Carcassona que es pressuposa que acabarà instruint la causa convinguin que la família es pot fer càrrec del cos i fer els funerals. El cas l'instruirà la justícia francesa perquè s'ha comprovat que Dovetto va ser assassinat a casa seva, a Arzens, amb un estri de la barbacoa. La policia francesa ja ha imputat dos homes, Salime Aroudj i Steve Duval, per l'homicidi després de recollir indicis concloents contra ells: les càmeres de l'autopista els van enregistrar al Pertús quan baixaven amb el cotxe de la víctima i també quan tornaven a pujar. Van pagar l'autopista amb la targeta de Dovetto. Darrere d'una gasolinera, a poca distància d'on va ser trobat el cos, hi havia peces de roba tacades amb sang de la víctima.

Descarten que els dos tirotejos de Lloret estiguin relacionats

Els Mossos continuen investigant els dos tirotejos perpetrats a Lloret els dies 3 i 13 de setembre. En el primer, Gabriele Biondo i el seu fill de tres anys, Francesco, van quedar malferits, i en el segons Alexei Propokovich, un home rus de 31 anys, va ser executat amb cinc trets. Ara per ara no hi ha detencions, però de moment els investigadors han pogut establir que els dos casos no tenen relació, tal com havien sospitat en un primer moment. Els Mossos han comprovat que les armes utilitzades pels pistolers dels dos crims són diferents analitzant els projectils i les beines. L'arma que va ferir l'italià Gabriele Biondo i el seu fill és d'un calibre 38, mentre que Propokovich va ser disparat amb una de 9 mil·límetres. Els Mossos sospiten que el mòbil de l'assassinat de Propokovich s'ha de buscar darrere d'algun negoci mal portat de la víctima, mentre que el tiroteig contra Biondo es relaciona amb algun afer de drogues pels antecedents d'ell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.