Successos

Unió de Pagesos valora les pèrdues pels incendis en uns 3 milions d'euros

El sindicat de pagesos demana ajuts excepcionals al govern

Reclama, a més, que la pagesia tingui un paper més destacat en l'extinció d'un incendi

Unió de Pagesos valora en uns 3 milions d'euros els danys provocats pels focs a l'Alt Empordà –que han afectat unes 13.000 hectàrees i disset municipis– i demana al govern ajuts excepcionals. Aquesta, però, és una valoració inicial, a l'espera de poder analitzar les pèrdues en produccions de conreus permanents, com ara les d'olivera, vinya i cirera i, també, les produccions forestals. Una dada especialment rellevant és que de la superfície afectada pel foc, més de 3.000 hectàrees són de terreny agrícola.

Unió de Pagesos reclama al govern ajudes, tant per a aquelles persones o explotacions que disposen d'assegurança com per a les que no en tenen, ja que no hi ha cap normativa catalana que ho impedeixi, i així poder actuar en la reposició d'arbrat i animals, pèrdues en collites i actuacions en instal·lacions malmeses.

El sindicat demana, també, ajuts excepcionals per llogar un habitatge en els casos que s'hagi produït una destrucció total del propi durant l'incendi, així com la reparació, rehabilitació i reconstrucció d'aquests; també mesures fiscals com ara l'adequació dels mòduls de l'IRPF a la pèrdua de producció, exempció de l'IBI i de quotes a la Seguretat Social agrària durant un any, a més de línies de crèdit.

El sindicat també considera que l'administració hauria de tenir un reconeixement cap a la pagesia per tal que durant les tasques d'extinció dels incendis aquesta tingui un paper destacat i, d'acord amb la coordinació establerta, se li permeti ajudar, i s'analitzi el paper que han tingut alguns cultius que han actuat com a tallafocs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.