Successos

Ofereixen 57 pisos a les famílies afectades

Diverses entitats han organitzat un seguit d'activitats de suport a les persones i municipis perjudicats per l'incendi forestal

Dues espectaculars fotografies preses pel satèl·lit Deimos-1 permeten comparar la situació a la zona de l'Alt Empordà abans del foc (18 de juliol) i després del foc (24 de juliol). L'àrea devastada pel foc arriba gairebé a les 14.000 hectàrees i comprèn des de la Jonquera fins a Figueres i de Boadella a Sant Climent Sescebes. A l'esquerra de la foto es veu el pantà de Boadella, zona on els bombers van lluitar dimarts per acabar de contenir l'incendi. La càmera que porta a bord el satèl·lit Deimos-1, capta imatges de la superfície de la Terra en tres bandes espectrals diferents, i orbita al voltant del planeta quinze vegades al dia i és capaç de capturar una imatge de qualsevol lloc del món cada tres dies.

Des d'aquesta setmana, i a través de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, s'han posat a disposició dels municipis afectats per l'incendi de l'Alt Empordà un total de 57 habitatges per a aquelles famílies que necessitin allotjament. Les famílies beneficiàries en podran fer un ús gratuït durant un any. Els habitatges estan situats a: Figueres (20), Llançà (14), Castellfollit de la Roca (12), Santa Cristina d'Aro (5), Sant Feliu de Guíxols (4), la Bisbal d'Empordà (1) i les Preses (1).

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha posat a disposició dels ajuntaments aquesta informació perquè, segons va explicar ahir un portaveu, són aquestes administracions les que estan en contacte amb els veïns i coneixen les necessitats. I la demanda de l'habitatge es canalitzarà a través d'ells. A més, la Secretaria d'Habitatge i Millora Urbana ha obert una línia urgent d'ajudes per a la rehabilitació d'habitatges afectats pels incendis. No hi ha una quantitat definida per a aquesta línia d'ajudes sinó que es donaran en funció de les necessitats que sorgeixin i estudiant cas per cas.

Accions solidàries

Davant l'allau d'iniciatives de suport a les persones i municipis afectats pel foc, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha decidit coordinar totes les accions i crear una pàgina web (http://focemporda.mediament-altemporda.org) per difondre-les.

La primera activitat per recollir diners per als afectats de l'incendi es farà avui a Capmany, un dels pobles més afectats. Es tracta d'un concert que es farà a les nou del vespre a La Societat i en el qual actuarà Cesk Freixas, a més d'altres músics i formacions locals. Per demà s'ha organitzat un altre concert benèfic a Sant Quirze de Colera a dos quarts de nou del vespre. Toni Subirana interpretarà poemes de Josep Maria de Sagarra. Diumenge, a les quatre de la tarda, es farà una caminada a Agullana per la zona cremada per explicar de quina manera s'ha d'actuar a partir d'ara. I el primer partit de la pretemporada 2012/2013 que es disputarà diumenge al pavelló de Llagostera, contra la UE Vic, serà també de caràcter benèfic. La meitat dels diners recollits es destinaran a la repoblació dels boscos. Escoltes d'arreu de Catalunya han creat un grup al Facebook per organitzar-se i muntar diverses actuacions. També s'ha fet una crida per recollir userda i palla per a les ovelles de Biure, que estan sense poder menjar. L'Ajuntament de Viladamat oferirà el 10% dels ingressos que obtingui a la barra del bar de la festa major que comença avui. I el Barça aportarà tots els ingressos que generi el partit de rugbi de la USAP que es disputarà el 15 de setembre a l'Estadi Lluís Companys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.