Successos

Uns lladres roben armes d'un camió a Garrigàs

Els agents en detenen dos, que havien tallat la lona de quinze camions

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 10 d'octubre dos delinqüents acusats de robar armes semiautomàtiques d'un camió estacionat a l'àrea de servei de l'Empordà Sud, a Garrigàs. A les tres de la matinada, els agents estaven realitzant un patrullatge preventiu, quan van observar tres homes que caminaven ajupits per tal de no ser detectats i que es dirigien a la part més fosca de l'aparcament. Uns moments abans, dos dels individus haurien aplanat el terreny, ja que es van adreçar a la part posterior d'un dels camions i van tallar la lona del lateral del remolc per mirar si els convencia el contingut de la càrrega. A continuació, van manipular les portes posteriors del remolc i un dels individus es va introduir a dins, d'on va agafar una caixa de grans dimensions que va donar a l'altre lladre, que es va encarregar de portar-la al bosc.

En aquesta ocasió, el degoteig de robatoris que habitualment hi ha en aquesta àrea de servei tampoc va acabar aquí. Els sospitosos es van marcar com a objectiu un altre camió, que van obrir utilitzant el mateix modus operandi, i van repetir l'operació en un tercer vehicle. Això va permetre als efectius veure in situ com obrien unes caixes de cartró on hi havia uns maletins de plàstic, que també van dur cap al bosc. En adonar-se de la presència policial, però, els delinqüents van començar a córrer. Gairebé al mateix moment, els Mossos en van arrestar un d'ells, veí de Mataró i de 22 anys, mentre que un jove de Santa Coloma de Gramenet de 20 anys va creuar l'autopista i va ser detingut 300 metres més avall. El tercer delinqüent, en canvi, va poder fugir.

Els investigadors van comprovar que hi havia nou camions amb danys a les lones; i que n'havien danyat sis més, dels quals no havien sostret res perquè probablement no hi havia càrrega o no era del seu interès econòmic. En total, havien robat un aire condicionat, set safates de plàstic amb mostres de xocolates de pastisseria i cinc escopetes del calibre 12-28: unes armes semiautomàtiques que estaven dins els seus maletins. Els Mossos, a més, van corroborar que el camió d'on havien estat extretes tenia tots els permisos per transportar aquest tipus de material. Els detinguts van passar dos dies més tard a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que els va deixar en llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.