Successos

desaparicions

La pista del noi cec de Pont de Molins es perd davant de casa

Els submarinistes van rastrejar ahir la presa dels regants de la Muga i altres punts del riu però no van trobar cap rastre

Els Mossos d'Esquadra interroguen familiars i coneguts i comproven si va contactar amb algú

La recerca de Sergi Suárez Muelas, el jove invident de Pont de Molins que està en parador desconegut des de dijous, va continuar ahir durant tot el dia. Mentre grups de voluntaris, familiars, mossos i bombers amb els seus gossos ensinistrats feien rutes a peu buscant el noi per camins i boscos, mirant especialment que no hagués caigut en cap pou, els submarinistes es van llençar al riu Muga, a la zona del l'anomenada presa dels regants, molt a prop del poble i arran del camí que solia fer el noi en les seves passejades, però no es va trobar cap rastre del desaparegut. També es va comprovar que el jove no hagués estat xuclat pels canals soterrats que circulen arran del riu i que l'haguessin portat cap a la sortida de la bocana, que està enreixada.

Els rastrejadors van seguir el camí de la Muga i també el camí del monestir dels Roures, que era on un testimoni va assegurar que l'havia vist caminant el dijous a quarts de quatre de la tarda, però ahir una veïna va aportar una nova pista que situa Sergi Suárez al davant de casa seva a les sis de la tarda, és a dir dues hores i mitja després que l'altre testimoni el veiés, cosa que faria suposar que va tornar de la passejada. La dona que el va veure –un testimoni fiable perquè és la seva veïna i es coneixen bé– està completament segura de l'hora que era i fins i tot va parlar uns segons amb el desaparegut. No hi ha constància, però, que després d'aquesta petita conversa amb la veïna, Sergi Suárez entrés a casa seva i ningú ha pogut aclarir cap on va anar a partir d'aquell moment.

La seva documentació va ser trobada dins de la casa, on no es va trobar a faltar res de la roba del noi, excepte el que portava posat quan va anar a passejar. El jove tampoc duia telefon mòbil, ja que fa uns dies se li va avariar el que tenia i encara no n'havia comprat cap altre, segons va explicar ahir el seu oncle.

Davant de totes aquestes circumstàncies, els Mossos estan interrogant familiars i amics de Sergi Suárez, per si poden aportar alguna pista que indiqui que el jove hagués marxat amb algú amb cotxe. També estan comprovant si les hores abans de la desaparició va fer cap trucada des de casa per quedar amb algú. Així mateix, investiguen els contactes que feia a través d'Internet i estan mirant de trobar una noia, sembla que de Barcelona, que havia conegut feia unes dues setmanes a la xarxa però amb qui no havia contactat personalment. Els seus familiars creuen que, en el supòsit que en Sergi hagués anat amb algun amic a algun lloc, hagués trucat a casa per avisar-los d'on era. Però, diuen, no ha establert cap contacte des d'enlloc i això els fa témer que hagi tingut un accident o s'hagi desorientat i hagi recorregut una distància massa gran. Això darrer és possible per la seva capacitat física, ja que és un noi molt fort i entrenat i només pateix la deficiència visual (pràcticament no s'hi veu i només quan hi ha molta claror de dia arriba a percebre petites ombres).

Els familiars van presentar la denuncia el divendres cap a la una del migdia, després de comprovar que no havia passat la nit a casa i que no es posava en contacte amb ells per dir-los on era. Llavors, tot el poble i els equips d'emergència es van mobilitzar per buscar-lo. Ahir, la recerca es va allargar fins a l'entrada de fosc i aquest matí a les 9 es tornarà a organitzar una recerca tant a terra com al riu Muga.

Les claus

Un lluitador de boxa que va perdre la visió

tura soler

Sergi Suárez Muelas, nascut el 28 de maig del 1986, té un racó a la Wikipedia, en què el 2008 se'l definia com un lluitador professional que havia tocat diferents disciplines, com ara la boxa tailandesa. Aquesta enciclopèdia relata que havia debutat com a lluitador a Alemanya, on es va enfrontar a David Eliyahu, un dels seus professors, en un combat presenciat per 1.000 persones i se li atribueix la gesta d'haver eliminat en 40 segons de combat un lluitador enorme anomenat Asiatic Killler. Suárez també va fer espectacles en què saltava sobre un rival des d'una plataforma situada a 17 metres d'alçada i després d'anys de lluita li van sortir clons, nois que lluitaven utilitzant el seu nom i intentant aprofitar-se del seu historial. Els seus familiars van explicar ahir que Suárez, que va perdre la visió tot just fa uns dos anys i mig per una infecció, tenia previst anar a Tailàndia, l'imperi de la boxa tailandesa, però en produir-se el tsunami, al desembre del 2004, va canviar els seus plans i no hi va anar mai. Actualment, Sergi Suárez, treballava des de casa,
a través d'internet, en la comercialització d'embotits d'empreses de la Garrotxa i seguia estant en forma (la setmana vinent havia de competir en una triatló).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.